Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Másodfokú veszélyjelzés adtak ki – erre számíthatsz csütörtökön

Másodfokú veszélyjelzés adtak ki – erre számíthatsz csütörtökön

Időjárás

Másodfokú veszélyjelzés adtak ki – erre számíthatsz csütörtökön

Időjárás

HZS 13:03

A várható heves zivatarok miatt az Országos Meterológiai Szolgálat csütörtök éjfélig több megyére első-, illetve másodfokú veszélyjelzést adott ki.

A csütörtöki napon amellett, hogy akár 28 fok is lehet, számítani kell – főként északon, északkeleten és keleten – záporra, heves zivatarokra, s erős, olykor viharos délnyugati szélre. A heves zivatarok miatt az Országos Meterológiai Szolgálat több megyére első-, illetve másodfokú veszélyjelzést adott ki. 

Mint az OMSZ írja,

„a déli óráktól a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé, a Tiszántúlon és délkeleten pedig helyenként kell zivatarok kialakulására számítani. A dunántúli régióban heves zivatar is valószínű. A zivatarok nagy része az esti órákban megszűnik. Holnap reggeltől főként az ország északkeleti felén számíthatunk zivatarokra, melyek között egy-egy heves zivatar is lehet. A zivatarokat ma és holnap is nagyobb méretű jég, viharos kifutószél (jellemzően 70-90 km/h, de egy-egy helyen >90 km/h is lehet), és esetleg felhőszakadás-szerű csapadékhullás kísérheti (utóbbi kevésbé lesz jellemző)”.

Elsőfokú veszélyjelzés Komárom-Esztergom, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyében, míg a másodfokú Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben csütörtök éjfélig.

Borítókép: JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP