promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Medve sétálgatott az ikonikus lombkoronasétány körül, félnek a helyiek

Medve sétálgatott az ikonikus lombkoronasétány körül, félnek a helyiek

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

A nyírmártonfalvai lombkorona sétány közelében medve kószál, többen is látták, de a hatóságok eddig nem vették komolyan a bejelentést.

Nemzetközi híre lett a nyírmártonfalvai lombkorona nélküli lombkoronasétánynak, de a napokban állítólagosan felbukkanó medve nyilván nem ezért jött ide. A Hajdú-Bihar vármegyei község polgármestere a Facebookon figyelmeztette a helyieket és a környéken élőket, hogy veszély leselkedhet rájuk. 

„Tisztelt Lakosok!

Egy elsőre hihetetlennek hangzó, de komoly témáról kell Önöket tájékoztatom.  Az elmúlt 2 napban több olyan lakossági észlelés történt Nyírmártonfalva külterületén, miszerint medvének tűnő állatot láttak, ezeket az információkat akkor a Nyírerdő Zrt. felé jeleztem. 

A mai napon viszont egyértelművé vált, hogy nagytestű barnamedve portyázik a Petőrész felé eső külterületen, a medvét ma Nyírmártonfalva és Vámospércs között is észlelték.”

Az állat valóban veszélyes lehet, ennek ellenére a polgármester szerint a hatóságok nem vették komolyan a bejelentést. 

Az első konkrét észlelést követően azonnal értesítettük a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságát és a Nyírerdő Zrt.-t, aki ezen a területen a vadászatra jogosult. A bejelentéseinket a hatóságok nem vették komolyan, elmondásuk szerint ezen a területen még soha sem láttak medvét. 

A ma esti újabb észlelést követően a holnapi napon ismételten bejelentést teszünk a hatóságok felé! A fentiek alapján kérem Önöket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek a külterületi részeken”

– írta Filemon Mihály csütörtök este a Facebookon.

A kommentelők között egy hölgy is reagált, azt állítva, hogy ő is látta a medvét

Ez sajnos igaz!!!Én a saját szememmel láttam ma este mikor a munkából jöttem haza!!!Azt sajnálom hogy nem tolattam vissza és nem fotóztam le.Ez egy elég nagy termetű medve,ezt vegye komolyan mindenki!!!!!!!!!”

– figyelmeztetett a helyi nő, egy későbbi kérdésre válaszolva azt írta, vámospércs felől ment hazafelé, amikor meglátta az állatot. Utólag már bánja, hogy nem készített róla fotót, mert szerinte akkor legalább lett volna bizonyíték és elhiszik az okosok".

Vannak, akik félnek Nyírmártonfalván a medve miatt

A polgármester posztja alatt az egyik kommentelő azt írta, reménykedik abban, hogy minél hamarabb elkapják a medvét. 

Mi, akik erdő közelében vagy tanyán lakunk, bármikor összefuthatunk vele és akkor mit tehetünk? Semmit. Napi szinten erdő között megyek a faluba és nem kocsival. Kapjátok el, mielőtt tragédia nem lesz”

– fogalmazott a férfi.