promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal megemelik a benzin árát, a dízelesek még megnyugodhatnak

Azonnal megemelik a benzin árát, a dízelesek még megnyugodhatnak

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Újra emelik a benzin árát, most már ennyivel kell többet fizetni.

Ismét megemelik a benzin árát Magyarországon, de ezúttal csak ennek az üzemanyagtípusnak fog változni az átlagos literára; a dízelesek egyelőre megnyugodhatnak, ők a szombati áron tankolhatnak tovább. Legutóbb hétvégén változtak az árak: akkor bejelentették, hogy a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára bruttó 4 forinttal emelkedett, ami várhatóan a kutak áraiban is érvényesül; a gázolaj ára akkor sem változott. Jelenleg átlagosan 587 forintba kerül egy liter benzin, és 589 forintba egy liter gázolaj.

Most viszont bejelentették, hogy azonnal tovább emelik a benzin árát, kedden ismét más árakkal találkozhatunk a hazai töltőállomásokon; a jó hír viszont, hogy a gázolaj továbbra sem változik, tehát ott még mindig ki fog tartani a fenti átlagár.

A holtankoljak.hu számolt be róla, hogy szeptember 23-án, hétfőn a benzin nagykereskedelmi árának tekintetében bruttó 2 forintos emelést jelentettek be. Hozzátették, hogy a benzin beszerzési árának szombati emelése még eltérően került alkalmazásra a kutakon, így aztán keddtől már azonos árszinten mozogna a benzin és a gázolaj - mindkettő 589 forinton.

Üzemanyagárak a szomszédok országokban

Hazánk továbbra is középen helyezkedik el a régiós átlagárak tekintetében. Míg tőlünk keletebbre olcsóbb a tankolás, addig a nyugati országokban drágábban juthatnak az emberek üzemanyaghoz. Ukrajnában a legolcsóbb a szomszédos országok közül: ott ugyanis 503 forintba kerül egy liter benzin, és 472-be egy liter gázolaj.

Ha a benzinárakat nézzük, akkor Horváthországban a legrosszabb a helyzet, hiszen ott 613 forintba kerül átlagosan egy liter, a gázolaj esetében pedig Szerbia van a leginkább elszállva a maga 645 forintos átlagárával.