promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyar Péter versenyre hívta Orbánt, nem teszi le a lapátot a köztévé kedvéért

Magyar Péter versenyre hívta Orbánt, nem teszi le a lapátot a köztévé kedvéért

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Magyar Péter nem megy el a csütörtöki vitára a köztévébe, de szívesen versenyezne homokzsákok pakolásában a miniszterelnök politikai igazgatójával.

Vannak dolgok, melyekre régóta várunk, aztán mégis meglepődünk, amikor megtörténik. Ilyen Magyar Péter meghívása is a köztelevízióba. A Tisza párt vezetője február óta többször hangoztatta, hogy nagyon szeretne néhány percnyi adásidőt kapni a közmédia stúdiójában, ahol elmondhatja a véleményét a magyar kormány és persze az ellenzék munkájáról. Erre most talált megfelelő időpontot az MTVA, de a sors fintora, hogy most meg Magyarnak nem jó. 

Az éveken át fideszes körökben mozgó, február óta azonban nyíltan az Orbán-kormányt támadó Magyar Péter az árvízhelyzetre hivatkozva nem fogadta el a közmédia meghívását. Az előzetes tervek szerint az M1 csütörtök esti 48 perc című élő műsorában Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával vitázott volna.

Magyar a Facebookon reagált az invitálásra:

„Kedves Orbán (Balázs)!" – kezdte a bejegyzést, utalva ezzel arra, hogy Orbán Balázs kezdeményezésére kaphatott meghívást. Majd úgy folytatta: 

„Hallom így 220 nap után, a miniszterelnök európai parlamenti performanszához közeledve kezdett kínossá válni, hogy a több millió honfitársunk által támogatott ellenzéki párt vezetőjeként nem engedtek be élő adásba az évi 140 milliárd forint közpénzből működtetett “köz”médiába.

Köszi, hogy szeptember 19-re intéztél egy talit kettőnknek, de talán hallottál róla, hogy jelenleg az egész ország (talán lassan a kormány is) a valaha volt egyik legsúlyosabb dunai árvíz elleni védelmi munkálatokon dolgozik. Így tesz a TISZA Párt több, mint ezer önkéntese és jómagam is.”

Magyar Péter korábban oklevelet is kapott munkálataiért

Magyar az elmúlt napokban valóban többször is posztolt magáról olyan képeket, melyeken homokzsákokat pakol. De közzétett egy oklevelet is, amit még a 2002-ben kapott „az utóbbi száz év védelmi munkálatai során nyújtott kiemelkedő helytállásáért”. A dokumentumon Tarlós István akkori főpolgármester aláírása szerepel.

A köztévés vitaműsorral kapcsolatban kifejtette, hogy a politikusokat is várja egy-egy lapát az áradó Duna mellett:

“Egy ilyen, valódi veszélyhelyzetben a felelős politikusok az ország védelmét szervezik és abban aktívan is részt vesznek. Ilyenkor nem a propaganda adótokon kell okoskodni, hanem meg kell fogni a lapátnyél (és a munka) végét…Várlak szeptember 19-én 17:00 és 18:00 óra között a Római-parton homokzsákot tölteni. A propaganda médiátok élőben közvetítheti, hogy melyikünk tölt meg egy óra alatt több zsákot. Javaslom, hogy hozd el Rogán Tónit, hogy tartsa a zsákot (tudod, két ember kell a töltéshez…). A munka közben természetesen beszélhetünk a magyar emberek életét befolyásoló elhibázott politikátokról, az Orbán-klán korrupciójáról, az egészségügyi válsághelyzetről, a naponta kigyulladó mozdonyokról, a széteső oktatási rendszerről, az elszegényedő nyugdíjasokról, a létminimum alatt élő milliókról és a külföldre menekült magyarok százezreiről. Ha akarsz, beszélhetsz az általad felügyelt MCC pezsgős, osztrigás rendezvényeiről is, vagy arról, hogy hogyan szerezted a házikódat, vagy, hogy milyen jól tejelő cégeid kerültek a családtagjaid nevére.”

A Tisza párt vezetője a bejegyzés végén tett egy halvány utalást arra, hogy nem zárkózik el a vita elől, csak nem a megjelölt időpontban és nem a megnevezett személlyel szeretne egy asztalhoz ülni.

“Balázs, ha ragaszkodsz a nyakkendős, öltönyös eszmecseréhez a propaganda stúdiójában, akkor várd meg az árvíz levonultát. Ilyenkor nem a stúdiókba, hanem a gátra kell ember. És szólj már a propaganda TV hírhamisító vezérigazgatójának, hogy eltévesztette a Szaknévsort, összekeverte a két Orbánt. A legnagyobb ellenzéki párt vezetőjeként, nekem a főnököddel van megbeszélnivalóm a magyarok nevében.
Remélem, nem ijedsz meg egy kis homokzsák pakolástól. Még van két napod gyakorolni a lapát helyes fogását.
Tali csütörtökön 17.00 órakor a Rómain. Nem kell félni, nem fog fájni!”

Orbán Balázs szerint Magyar Péter faragatlan

Orbán Balázs sem maradt adós a válasszal, faragatlannak nevezte Facebook-posztjában Magyart, majd arra kérte, hagyja abba a hazudozást 

„Sajnálattal értesültem róla, hogy az Öntől immár megszokott faragatlan stílusban tette nyilvánvalóvá, hogy nem találkozunk egy vita erejéig csütörtök este. Ezzel kapcsolatban a következőkre szeretném felhívni a figyelmét:

1. Arra szeretném kérni a Képviselő urat, hogy az árvíz  elleni védekezés ügyében hagyja abba a hazudozást. Az állami szervek és a kormány teszi a dolgát, Magyarország ezt is meg fogja csinálni, mint ahogy megtette 2013-ban is – amikor egyébként Ön nem Magyarországon élt. Politizálásnak pedig a mi meglátásunk szerint nincs helye a gátakon.

2. Hónapok óta nyomasztja Magyarország politika iránt érdeklődő közvéleményét azzal, hogy Önnel senki nem vitázik, és nem hívják a köztelevízióba. Ezek után pedig, amikor teret és felületet kapna, angolnákat meghazudtoló módon igyekszik kibújni a vita alól. Sebaj, én megvárom. Kíváncsi vagyok, hogy a következő alkalommal mi lesz a kifogás. Kifogások gyártásában, vádaskodásban ugyanis Ön eddig is világklasszis teljesítményt nyújtott.

Üdvözlettel,
Orbán Balázs"