promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Olyan árváltozás jön a benzinkutakon, amilyet már régóta nem láttunk

Olyan árváltozás jön a benzinkutakon, amilyet már régóta nem láttunk

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Bejelentették az új üzemanyagárakat, már kedden érvényesítik őket minden hazai töltőállomáson.

A hétvégén már nem változtak az üzemanyagárak, ezért hétfőn még mindig 583 forintos átlagáron vehetjük a 95-ös benzint, és 590 forintos átlagáron tankolhatjuk a gázolajat. Azonban kedden olyan drágulás következik a hazai töltőállomásokon, amikhez foghatót már régen nem láttunk.

Üzemanyagárak a szomszédos országokban

A holtankoljak.hu adatai szerint a szomszédos országok között továbbra is nagy a kontraszt az árakat illetően. Magyarország még mindig nagyjából középen helyezkedik el - ez azt jelenti, hogy míg tőlünk keletebbre olcsóbban lehet tankolni, addig a nyugatabbra fekvő országokban többe kerül a benzin és a gázolaj.

Ukrajnában 513 forintba kerül egy liter benzin, míg egy liter gázolaj 481 forintért kapható; Romániában már emelkednek az átlagárak: 553 forint a benzin és 562 a gázolaj. Szlovéniában 575 forint a benzin és 593 a gázolaj, Ausztriában 595 a benzin, a gázolaj 598 forintba kerül. Szlovákiában, Horvátországban, és Szerbiában már 600 forint felett a benzin ára, de Szlovákiában még a gázolaj tartja magát az 570 forintos szinten. Horvátországban viszont már 605 a dízel, Szerbiában pedig jelenleg a legdrágább ez az üzemanyagtípus, ott 655 forintért kapható.

Keddtől drágulás Magyarországon is

Július óta nem volt olyan drágulás a hazai benzinkutakon, mint amire kedden kerül sor. Ismét emelkedésnek indulnak az üzemanyagok, de eleinte csak a benzin fog drágulni. Ez még csak kis korrekció lesz, a benzin nagykereskedelmi ára 2 forinttal fog emelkedni, de a gázolajé egyelőre nem fog változni.

Ez azt jelenti, hogy szeptember 17-étől már 585 forintba fog kerülni egy liter benzin, a gázolaj pedig marad 590 forinton.