promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Komoly bejelentés jött a MÁV-tól, az árvíz miatt a közlekedésban is változások lesznek

Komoly bejelentés jött a MÁV-tól, az árvíz miatt a közlekedésban is változások lesznek

Borítókép:  Profimedia/ illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Erről fontos, hogy tudj, fontos információk az árvízről.

Nem is olyan régen jött a hír, hogy az előrejelzések szerint 805 centiméternél tetőzhet a Duna Budapesten, és mint azt az Időkép is megírta, hétfőtől harmadfokú készültség lép érvénybe a fővárosban. A lap arról is ír, hogy még a Margitszigetet is lezárhatják a magas vízállás miatt, és a legfrissebb információk szerint újabb intézkedések is következnek, hiszen a pesti és a budai alsó rakpartot már hétfőn este 8 órától lezárják.

Korábban az ATV híradójában is nyilatkoztak szakemberek a közeledő árhullámról:

Több lap is arról számolt be az elmúlt órákban, hogy már óriási erőkkel készülnek országszerte az árvízre, hiszen a Duna vízszinte gyorsan emelkedik. Érdemes nézni mindenkinek, akik az árvíz veszélyeztette településeken élnek a friss információkat a különböző közösségi média felületeken is, hiszen nagyon gyorsan változhatnak a hírek.

A MÁV-Volán-csoport is készül az árvíz magyarországi hatásaira, ki is adtak egy közleményt nem is olyan régen.

Érdemes tájékozódni, fontos linkeket osztottak meg, ahol követhetjük a változásokat.

Arra kérik az utasokat, főleg az árvizek és heves viharok által érintett területeken, hogy a következő napokban ne megszokásból kezdjék meg utazásukat, kövessék figyelemmel a közlekedési szolgáltatók hivatalos tájékoztatását a MÁV honlapján, a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV applikációban és a Volánbusz weboldalán.

Többek között azt is megjegyzik, hogy azok az Ausztriába tartó utasok, akik szeptember 12-ig vásárolták meg jegyüket a szeptember 13-15. közötti időszakra, ők szeptember 12. és 18. között használhatják fel a jegyeiket.

Az Almásfűzítő-Esztergom vonalon már változás következett be, mint írják a közleményben:

"Vasárnap délutántól a Duna áradása miatt a Komárom–Esztergom vonalon az S74-es vonatok helyett már pótlóbuszok közlekednek"

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága arról is ír, hogy az előrejelzések szerint a Szentendrei-szigetre (Szigetmonostorra) vezető kompok és révek kedden leállnak, ezeket a Volánbusz a tahi hídon át pótolja busszal.

Fontos linkeket is megosztottak az oldalon, IDE kattintva elérhetők az időjárás miatti változások a dunántúli vonalakon.

IDE kattintva olvasható el a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságánek teljes közleménye.