promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ollóval rabolt ki gyerekeket egy kecskeméti férfi, a védtelen fiatalok engedtek az erőszaknak

Ollóval rabolt ki gyerekeket egy kecskeméti férfi, a védtelen fiatalok engedtek az erőszaknak

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Az olló is fegyvernek számít rablás esetén, több év börtönre számíthat, aki ilyet tesz. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, olvasható az ügyészség honlapján. Az elkövető, miután a kiskorú sértettől elkért nyakláncot zsebre tette, egy ollóval megfenyegette a gyereket, hogy a pénzét is adja át.

A vádirat szerint a kecskeméti hajléktalan férfi 2024. március 9-én, a belvárosban összetalálkozott a 15 éves fiúval és beszélgetni kezdtek. A férfi egy ponton elkérte a fiú 3000 forint értékű fém nyakláncát azzal az ürüggyel, hogy szeretné megnézni. Visszaadni azonban már nem akarta, inkább zsebre vágta.

Ollóval fenyegette meg a gyereket

Még ez sem volt elég a férfinek, pénzt kért a fiútól, aki ellenállt, emiatt kinyitotta a rajta lévő pulóver zsebét, amiben egy olló volt. Az eszközt fenyegetésre használta, azt mondta, „ne kelljen elővennie, mert nagyon nagy bajok lesznek.” A fenyegetés hatására a fiú átadta a nála lévő 1500 forintot és elindult haza.

A hajléktalan férfi egy fiatalkorú társával együtt, hat nappal korábban, az egyik kecskeméti buszmegállóban odalépett egy náluk gyengébb fizikumú, 13 éves gyermekhez. A férfi szorosan a sértett mellé ült, míg a fiatalkorú társ állt. Mindketten pénzt kértek a gyerektől, aki nagyon megijedt tőlük és adott nekik 500-500 forintot.

A kecskeméti rendőrök a férfit a rablást követő nap azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás és kifosztás bűntettével, míg fiatalkorú társát kifosztás bűntettével vádolja. A rablás egy vagyon elleni erőszakos bűncselekmény, amely nem csak a tulajdonviszonyokat, hanem a személyi, cselekvési szabadságot is támadja. Napjainkban figyelemmel a bírói gyakorlatra, az egyik legsúlyosabb megítélés alá eső bűncselekmény

A kifosztás jellegzetessége, hogy a lopás és a rablás között elhelyezkedve súlyosabb bűncselekmény a lopásnál, de nem éri el a rablás tárgyi súlyát.

A hajléktalannal szemben végrehajtandó, míg társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.