promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bese Gergő egyik volt diákja leírta, mit tett a volt plébános, mikor még középiskolai tanár volt

Bese Gergő egyik volt diákja leírta, mit tett a volt plébános, mikor még középiskolai tanár volt

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc

Bese Gergő plébánost azonnal felmentették papi szolgálatai alól, ahogy kiderült róla, hogy melegpartik aktív résztvevője.​

A homoszexuális összejövetelek miatt megbukott Bese Gergő dunavecsei plébánosról sokan csak azután hallottak először, hogy az elmúlt héten kiderült, a Karmelita kolostort is felszentelő pap kettős életet élt. Szabadidejében az egyházi nézetekkel - enyhén szólva - ellentétes viselkedést gyakorolt, amelyről videófelvétel is készült, illetve ő maga sem tagadta, hogy időnként melegpartik aktív résztvevője volt. A kalocsa-kecskeméti érsek szinte azonnal felmentte szolgálatai alól Besét, ezt követően ő maga is kiállt a nyilvánosság elé.

„Tizenegy évig Gergő atyaként vittem mindenkit közelebb az Úristenhez, és a boldogságos szűzanya szeretetéhez. Most Gergőként igyekszem ugyanezt tenni, mert hiszem, hogy minden ami történt, nem a véletlen műve, az Istennek ezzel is szándéka van”

– fogalmazott egy TikTok videóban.

Bese korábban földrajztanárként is dolgozott.

Egyik volt diákja írta meg a Redditen, hogy milyen emlékei vannak róla és néhány óra leforgása alatt több mint kétszáz komment érkezett, köztük több másik exdiák is megosztotta saját emlékeit a felmentett papról.

„Eleve egy unszimpatikus emberként ismertem meg. Kedvtelésből volt olyan, hogy lerontotta a dolgozatra kapott jegyeket, hogy ötösökért misére járjunk; beszólogatott a számára nem tetsző gyerekeknek (passzív-agresszívan). Történt egy olyan is, hogy >>valaki feltörte a facebookját, és pornót osztott meg rajta<< ...Én személyesen nem voltam a tartalom szemtanúja, de már akkor is nagy port kavart. Az autójában lévő (ha jól tudom több) dash kamerájával tartotta számon, hogy kik járnak ki cigizni sunyiban a kollégiumból ... Ez akkor derült ki, amikor kiszúrta egy diák a kerekét. Szóval nem éppen volt az egyház mintapéldánya.”

–írta a volt diák. A posztban megemlíti azt is, hogy eljárás indult a pap ellen az iskolában, mert megadta bizonyos (jobban kedvelt) kollégista diákoknak az e-learning ( nekünk ez volt a kréta) hozzáférését, cserébe azért, hogy besúgjanak neki. Így a diákok szabadon írkáltak magugnak kimenőket órákról.”

A bejegyzése érkezett poszt alatt mások is megszólaltak. Valaki azt írta:  

„Az eljárás után került Félegyházáról hozzánk, Budaörsre. Azért voltam 4-es Komplex Természettudományból, mert eljártam a fakultatív programjaira. Kettes volt a jellemző. Miatta rúgtak ki egy egyházi kötődésű munkahelyemről, mert felhívta rá a figyelmet, hogy meleg vagyok, ami >>nem összeegyeztethető az értékrendjükkel.<< Aki valaha ismerte személyesen, az nem lepődött meg rajta, hogy meleg.”

Bese Gergő a szombati videójáben elismerte, hogy hibát követett el és elnézést kért azoktól, akiket megbántott. Azt mondta, rászedték, kihasználták a naívságát, és elveszítette a józan ítélőképességét. Ugyanakkor vállalta, hogy vétett az egyházzal és a közösségével szemben, megszegte a papi fogadalmát.