promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Karácsony Gergely elmondta, mi a pontos helyzet a budapesti olimpiával, meddig jutottak a tárgyalások a kormánnyal

Karácsony Gergely elmondta, mi a pontos helyzet a budapesti olimpiával, meddig jutottak a tárgyalások a kormánnyal

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A főpolgármester az ATV-ben kifejtette álláspontját a fővárosi játékokkal kapcsolatban. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a budapesti olimpia megrendezésének kérdésével kapcsolatban nyitottnak mutatkozik, de szigorú feltételeket szabna a projekt támogatásához. A főpolgármester hangsúlyozta, hogy nem lehet általánosságban beszélni az olimpia megrendezéséről, hanem csak konkrét pályázatok és feltételek mentén lehet tárgyalni a témáról. Az elképzelések szerint olyan olimpiai játékokat kellene szervezni, amelyek kifejezetten Budapest adottságaihoz és igényeihez igazodnak.

Karácsony szerint a 2024-es párizsi olimpia példája is mutatja, hogy egy ilyen nagyszabású esemény hatalmas kihívást jelent még a legfejlettebb infrastruktúrával rendelkező városok számára is. Ezért fontosnak tartja, hogy egy budapesti olimpia esetén jelentős közlekedési és infrastrukturális fejlesztések valósuljanak meg, és a városnak biztosítani kellene a szükséges forrásokat a saját projektjei megvalósításához.

A főpolgármester ugyanakkor kiemelte, hogy a főváros és a kormány között jelenleg feszült a viszony, és szinte semmilyen tárgyalás nem zajlik a két fél között. Ez tovább nehezíti a budapesti olimpia ügyének előmozdítását. Karácsony Gergely szerint a legfontosabb, hogy egy fenntartható és a város zöld fejlesztéseit előtérbe helyező olimpiai koncepció jöjjön létre, amely széleskörű társadalmi támogatást is élvezhet​

A főpolgármester két feltételt emelt ki: az egyik, hogy az állam végezze el a hatáskörébe tartozó beruházásokat, a másik pedig, hogy a főváros visszakapja a szükséges forrásokat, hogy saját fejlesztéseit megvalósíthassa. Enélkül, véleménye szerint, nincs esély arra, hogy Budapest reális eséllyel pályázzon az olimpia rendezésére.

A jelenlegi főpolgármester az ATV kamerái előtt is elmondta álláspontját a kérdés kapcsán:

forrás: infostart