promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gulyás Gergely: ha Brüsszel migránsokat akar, megkaphatja

Gulyás Gergely: ha Brüsszel migránsokat akar, megkaphatja

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

A Kormányinfón Gulyás Gergely megüzente Brüsszelnek, ha nem sikerül megegyezni, küldjük a migránsokat.

A mai Kormányinfón számos újdonságot jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ismét a régi formáját hozta és a pedagógusok béremelésével kapcsolatos pozitív bejelentés mellett Brüsszelnek is odamondogatott.

„Ha továbbra sem kapunk Brüsszeltől forrást határvédelemre, akkor minden migránsnak fel fogjuk ajánlani a határon, hogy önként és ingyen Brüsszelbe szállítjuk őket. Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapja”

– mondta Gulyás, miután felemlegette az EU bíróságának ítéletét, mely jelentős bírsággal sújtotta Magyarországot. A menekültügyi szabályok be nem tartása miatt lettünk megróva, a büntetés 200 millió eurós átalányösszeg mellett napi egymillió euróval emelkedik, amíg az Orbán-kormány összhangba nem hozza a magyar szabályozást az európai elvekkel. A bírság összege most átszámítva nagyjából 100 milliárd forint körül járhat – írta a Magyar Hang.

 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy Magyarország nem fogja a végtelenségig fizetni a migránsok miatt kiszabott brüsszeli bírságot.

A kormány felkérte az igazságügyi minisztert, hogy  vizsgálja meg, hogyan tudjuk perben érvényesíteni a határvédelem költségeinek ellensúlyozásást, de ha ez nem sikerül, akkor minden menekültnek felajánlják a határon, hogy ingyenesen Brüsszelbe szállítják.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy mindezt saját költségen tenné az ország. Úgy fogalmazott: „örömmel vállaljuk az egyirányú út költségeit”, hogy Brüsszelben a migránsok maguk tárgyalhassanak az ottani ellátásuk folytatásáról.

A Kormányinfón emellett elhangzott az is, hogy 2025-ben a diplomás átlagbér bruttó 1 millió 25 ezer forint lesz, és ennek a 80 százaléka lesz a pedagógus-átlagbér. Gulyás Gergely közölte, hogy ez a jövőben is így lesz, és 2027-re bruttó 1 millió forint lesz a pedagógusok átlagfizetése.

Érkezik a soron kívüli családi pótlék is. A családtámogatási ellátások idén is hamarabb érkeznek a tanévkezdés miatt – jelentette be Vitályos Eszter. A kormányszóvivő elmondta, szeptembertől a 13 millió tankönyv és a 70 ezer oktatási segédeszköz is eljut az iskolákhoz. Emellett az önkormányzatokon keresztül érvényesül az ingyenes, vagy a kedvezményes étkeztetés is az arra jogosultak számára. A kormányszóvivő arra is kitért, hogy folytatódnak az iskolafejlesztések is.