promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Leállt az adás műsor közben, végleg elbúcsúzott a népszerű tévécsatorna: aki ma odakapcsolt, csak egy szomorú búcsúüzenetet látott

Leállt az adás műsor közben, végleg elbúcsúzott a népszerű tévécsatorna: aki ma odakapcsolt, csak egy szomorú búcsúüzenetet látott

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Családok ezreinek jelentett szórakozást ez az adó, végleg befejezték a sugárzást, kiborultak a nézők.

2024 július 6-án megszűnt Magyarországon a Comedy Central Family csatorna, amely évekig a humor és szórakozás fontos forrása volt a magyar háztartásokban. A döntést a ViacomCBS, a csatorna tulajdonosa hozta meg, az alacsony nézettségre és a megváltozott piaci környezetre hivatkozva. A csatorna megszűnése egy újabb példa arra, hogy a hagyományos televíziós piacot mennyire átrendezik a streaming szolgáltatások és az online tartalomfogyasztás növekedése.

A Comedy Central Family 2017. november 3-án indult Magyarországon, amikor a ViacomCBS átvette a VIVA Hungary helyét. A csatorna programjai között számos népszerű vígjátéksorozat, animációs film és helyi gyártású tartalom szerepelt, amelyek célja az volt, hogy a család minden tagjának szórakozást nyújtsanak​. A csatorna megszűnése különösen fájdalmas lehet a nézők számára, akik rendszeresen követték a csatorna műsorait és megszokták a mindennapi nevetést és kikapcsolódást.

A megszűnés hátterében több tényező is áll. Egyrészt a hagyományos televíziós csatornák nézettsége folyamatosan csökken, mivel egyre többen választják a streaming szolgáltatásokat, mint például a Netflixet vagy az HBO Maxot. Másrészt a ViacomCBS stratégiája is átalakult, nagyobb hangsúlyt fektetve az online platformokra és a digitális jelenlét erősítésére.

A Comedy Central Family megszűnését követően a ViacomCBS közleményt adott ki, amelyben köszönetet mondtak a nézők hűségéért és támogatásáért. Kiemelték, hogy továbbra is elkötelezettek a humor és a minőségi szórakoztatás iránt, és ígéretet tettek arra, hogy a Comedy Central brand alatt továbbra is elérhetők lesznek népszerű tartalmak a streaming szolgáltatások kínálatában. Ezzel a lépéssel a vállalat célja, hogy jobban kihasználja az online platformokban rejlő lehetőségeket, és még szélesebb közönséget érjen el​.

A megszűnés bejelentése után több magyarországi szolgáltató is jelezte, hogy igyekeznek majd más tartalmakkal pótolni a kieső műsorokat. Bár a Comedy Central Family helyét más csatornák és tartalmak foglalhatják el, a nézők számára nehéz lesz megszokni az új kínálatot, hiszen a csatorna sokak számára egyet jelentett a garantált nevetéssel és a minőségi családi szórakozással.

Itt láthatjátok a pillanatot, amikor végleg megszűnt a csatorna és leállt az adás: