promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok millióit akarják megint átverni, ha ennél a mobilszolgáltatónál vagy, most nagyon figyelj

Magyarok millióit akarják megint átverni, ha ennél a mobilszolgáltatónál vagy, most nagyon figyelj

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Ismét a bankkártya-adatokra utaznak, senki ne dőljön be neki, mutatjuk, mi buktatja le a csalókat!

Nem ez az első hasonló eset, melyre az elmúlt napokban fény derült, egyre többször élnek vissza mobilszolgáltatók nevével. Legutóbb a Vodafone üzenetének álcázva próbáltak ki adatokat kicsalni, most pedig a Yettel esetében fordult elő ugyanez. Nagyon fontos, hogy figyeljünk a részletekre és az árulkodó jelekre!

Mint közleményükben megírták, egy feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldalt készített valaki, melynek célja, hogy az egyenlegfeltöltést kezdeményezők bankkártya-adatait jogosulatlanul megszerezzék – figyelmeztetett a Yettel Magyarország.

Tájékoztatásukban kiemelik, hogy a hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti site-jára, ám annak nevéből könnyedén le lehet szűrni, hogy hamisítványról van szó. Ugyanis a címsorban „Yettell.com” szerepel. Azonban sem a dupla „l” betű, sem a „.com” végződés nem stimmel.

Ugyanakkor a felület teljes egészében a Yettel hivatalos arculati elemeit, logóit használja, így sokak számra hitelesnek tűnhet. A cég saját mobilinternet-hálózatán letiltotta a csaló weblap elérhetőségét – közölték.

„Az ügyfelek megtévesztésében az is közrejátszik, hogy a hamis weboldal eredetinek tűnő Yettel weboldalként jelenik meg a Google találati eredmények első szponzorált találataként - itt még helyes webcímet mutatva -, így a kattintásig szinte nem is állapítható meg, hogy csalásról van szó, és egy hamis, csaló weboldalra vezet a link”

– írták az MTI-nek eljuttatott tájékoztatóban.

A Yettel arra kéri ügyfeleit, hogy egyenlegfeltöltéshez a hivatalos alkalmazásukat, vagy a yettel.hu weboldalt keressék fel. Az egyelőre még nem derült ki, hogy ki állhat az átverés hátterében, ám minden bizonnyal keresik az elkövetőt, a hasonló cselekményeknek ugyanis súlyos büntetőjogi következményei lehetnek.