promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hír a száguldozó autósoknak: annyi traffipax lesz kinn jövő héten, hogy meg sem tudjuk majd őket számolni
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A határon túl sem lesznek biztonságban a gyorshajtók, összeurópai akcióra készülnek a hatóságok.

Idén is csatlakozott az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz a magyar rendőrség, melynek során Speedmarathon néven 24 órás sebességellenőrzést tartanak országszerte.

Az akció célja a gyorshajtás és az ebből fakadó balesetek számának csökkentése, továbbá Európa útjainak biztonságosabbá tétele. A Speedmarathon április 19-én, pénteken reggel 6-kor kezdődik, és egészen másnap reggel 6-ig tart majd.

A rendőrség tapasztalatai szerint az akció napján a leellenőrzött járművek 95%-ának sebessége megfelel a törvény által meghatározottnak, azonban nem csupán a gyorshajtásra érdemes figyelni, az egyenruhások ugyanis természetesen minden más jogsértést is büntethetnek egy esetleges igazoltatás során.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is kikérték a lakosság véleményét, hogy mely helyszíneken tapasztaltak a szokásosnál több szabálysértést, vagy gyorshajtást, a rendőrség pedig ezeken a területeken is kiemelten jelen lesz.

Mint azt Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, valamennyi vármegyei rendőrkapitányságnak létrehoztak egy e-mail címet, ahová hétfő délig várják a javaslatokat. Ezt követően döntik majd el a végleges helyszíneket, melyeket szintén megosztanak majd a rendőrség honlapján.

„A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele”

-hívta fel a figyelmet a magyar rendőrség.

A szabálysértéseket nem csupán traffipaxok bevetésével, de drónokkal is igyekszik feltérképezni a rendőrség, mint az alábbi videó is mutatja, a levegőből kevesen számítanak ellenőrzésre:

Forrás: police.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás