promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változást vezettek be az Aldi üzleteiben, márciustól erre számíthatnak a vásárlók
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Új rendszer indult el az Aldi üzleteiben.

2024 januárjában a Lidl-ben már elindult ez az új rendszer, és most az Aldi vásárlók is örülhetnek, ugyanis az áruházlánc március 1-jével indította el ezt az újdonságot.

Pénteken került nyilvánosságra az Aldi közleménye, miszerint valamennyi üzletükben üzembe álltak az úgynevezett REpont visszaváltó automaták, a vásárlók pedig már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltható palackokat, amelyeket a csomagoláson található visszaváltási logó és az ártáblán is feltüntetett pluszinformációk segítségével azonosíthatnak.

Korábban jelent meg a hatályos jogszabály, melynek értelmében a 400 négyzetméternél nagyobb eladóterű üzleteknek kötelező visszaváltó automatákat telepíteniük. A vásárlók ezeknél adhatják le az érintett palackokat, leadáskor pedig a visszaváltási díjat visszakapjuk.

A most megjelent visszaváltási díjas termékek címkéjén már megtalálható a visszaváltási díjra vonatkozó logó, valamint a díj mértéke, amelynek összege a kasszánál automatikusan hozzáadódik a termék árához. Hozzá kell tenni, hogy a visszaválthatóságot a polcokon kihelyezett ártáblán külön is jelölték.

Hogyan működik a REpont autómata? Ez a videó nyújt segítséget:

@alexandra.szentkiralyi Tudni akarjátok, hogy működnek majd az új visszaváltó automaták? Megmutatom! #REpont #visszavaltas #ujrahasznositas #üveg #műanyag #aluminum #szentkiralyialexandra #nekedbe Little Things - Tiqta


A vásárló a palackonként 50 forintos visszaváltási díjat a kiállítás helyén levásárolható kuponként kapja meg. Egyébként a REpontokon visszaváltott palackok után kapott összeget nem csak le lehet vásárolni, de akár jótékony célra is felajánlhatjuk, a bankszámlára történő azonnali átutalás pedig - a MOHU tájékoztatása szerint - várhatóan áprilistól lesz elérhető -, magyarán később akár vissza is utaltathatjuk a visszajáró összegeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás