promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Varga Mihály pénzügyminiszter lehet az új köztársasági elnök?
Borítókép:  TASR / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utóbbi időben egyre erősödnek a pletykák, hogy Varga Mihály, a pénzügyminiszter, lehet az új köztársasági elnök Magyarországon.

Információink szerint a legfrissebb mérések alapján úgy tűnik, hogy a nép támogatja őt, és minden társadalmi rétegben magas az elfogadottsága. Külön érdekesség, hogy pályafutása során nem került még botrányba, ami szinte egyedülálló a politikai életben.

Mégis, miért hezitál még a kormány? Több forrásból hallottuk, hogy Varga Mihály esetlegesen váltaná Matolcsy Györgyöt az MNB elnöki pozíciójában, akinek most jár le a mandátuma. Ez viszont egy láncreakciót indítana el, hiszen az MNB elnöki székére új embert kell találni. A legesélyesebbnek jelenleg Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tűnik, aki korábban is erősen bírálta Matolcsyt, és most egy új szintre léphetne, ha Varga Mihály elnökké válna.

Ám ezzel felmerül a kérdés: ki kerülne Nagy Márton helyére? Az egyik legkézenfekvőbb jelölt Mager Andrea lehet, aki korábban sikeresen vezette a minisztériumot, és botránymentesen, ellentétben elődjével, Seszták Miklóssal.

Az elnöki székért folyó találgatások során több név is felmerült: Szalay-Bobrovniczky Kristóf, akit a Partizán műsorban Magyar Péter, Varga Judit exférje nevezett meg, mint lehetséges jelöltet és, mint Rogán Tóni emberét. Navracsics Tibor, de állítólag magánéleti ügyei teszik sebezhetővé. Trócsányi Lászlót önjáró stílusa és az Igazságügyi Minisztériumban hagyott nyomai miatt kritizálják. Merkely Béla pedig a Hökös lányos táncos videói miatt került le a listáról.

Ezek után tényleg Varga Mihály lehet a legjobb jelölt a köztársasági elnöki posztra?!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás