promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak a helyszínre érve döbbensz rá, hogy palira vettek: már többezer magyar dőlt be az aljas átverésnek
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon kell vigyázni ha másodkézből vennénk színházjegyet.

Az utóbbi időben igen durván megdrágultak a színházjegyek Magyarországon, a rezsiválság és az infláció ugyanis igencsak megtépázta a színházakat. 

A jelentősen megugrott árak ellenére ugyanakkor olyan népszerű darabok azért mindig vannak, amelyekért sorban állnak a nézők, és szinte bármennyi pénzt kifizetnének, csak hogy láthassák. Ezekre persze jellemzően pillanatok alatt elkapkodják a jegyeket, így sokan hoppon maradhatnak. Ám persze nem feltétlenül, hiszen manapság számtalan Facebook csoportban is lehet színházjegyeket vásárolni egymástól, például ha valaki nem tud elmenni, mert közbejött neki valami, ott eladhatja akár az utolsó pillanatban is.

Ez ugyanakkor pont ezért egyben a csalók melegágya is, hiszen egy online jegyet akár többször is eladhat valaki, és majd csak az előadás napján derül ki, amikor ketten pályáznak ugyanarra székre a nézőtéren. Így járt a Portfolio egyik olvasója os, aki 50 ezer forintot bukott ez miatt.

Csak egy jó anya-lánya programot szerettünk volna a barátnőmmel és a lányainkkal, olvastunk erről a darabról, szerettük volna megnézni, de jegyet már nem tudtunk venni rá. Ezért olyan Facebook csoportokban kezdtünk el keresgélni, ahol jegyeket árusítanak. Korábban is vásároltam már itt, semmi gond nem volt. Találtunk is egy megfelelő időpontra, darabja 12 700 forint volt, ez valamennyivel olcsóbb, mint amennyiért hivatalosan hozzá lehet jutni. Az üzlet megköttetett, én átutaltam a pénzt, a hölgy pedig e-mailen átküldte a jegyeket. A furcsa az egészben az volt, hogy miután mi bementünk a jeggyel a színházba, leültünk a helyünkre, akkor jöttek oda a szék jogos tulajdonosai. Nagy kérdés, ha a vonalkódleolvasórendszer működik, azaz egy kóddal, csak egy néző mehet be, ez hogy történhetett meg. Nem mi voltunk az egyedüliek aznap, sőt, a jegyszedő hölgy azt elmondása szerint, volt olyan eset, amikor rendőrt kellett hívni a felháborodott, átvert nézők miatt. Ez egy olyan népszerű előadás, hogy pótszékre leülni, nem volt lehetőségünk.

Írta a lapnak a pórul járt hölgy, aki azt is elárulta, hogy a balul elsült este után természetesen megpróbálta felvenni a kapcsolatot a hamis jegy eladójával, ez azonban nem sikerült, a profilja ugyanis megszűnt addigra. De mivel banki átutalással fizetett, visszakereste a számlaszámát és kitette a csoportba. A feljelentést megtette a rendőrségen.

Mint pedig azt a lap megtudta, nem egyedi esetről van szó, rendszeresen megtörténik ez a fővárosban, főleg az olyan nagy és népszerű színházakban, mint a Madách Színház, a Vígszínház vagy a Budapesti Operettszínház. 

A Madách színház például a következőket közölte a csalásokkal kapcsolatban:

A csalók az online jegyet megveszik, a kapott .pdf formátumot aztán annyi helyre küldik el, ahány helyre akarják. Van egy új tendencia, ami pár hónapja jelent meg, hogy profi grafikai programmal készítenek egy jegyet, ami egyáltalán nem úgy néz ki, mint a miénk, és ezt adják el akár többször is. Erről onnan tudunk, hogy voltak nézőink, akik megvették ugyan a hamis jegyet, de gyanúsnak találták és elküldték nekünk.

A Vígszínházban is előfordultak már hasonló esetek, a legnépszerűbb előadásaikra, mint A Pál utcai fiúk vagy A padlás, többször eladott vagy hamisított jeggyel érkeznek megtévesztett vásárlók. Mint azt a lapnak írták, két típusú módszerrel találkoznak: az interneten vásárolt jegyeket értékesítik többször, tehát ugyanazokra a székekre többen is érkeznek megvásárolt jeggyel, vagy képszerkesztő programokkal szerkesztett, hamis jegyeket vásároltak.

Ezekben az esetekben az érintett jegyvásárlóknak van lehetőségük megtenni a szükséges lépéseket, hiszen ők rendelkeznek az elkövető kilétét illetően olyan információkkal, amik esetleg nyomra vezethetik a hatóságot. Nézőink figyelmét rendszeresen felhívjuk arra honlapunkon és közösségi felületeinken, minden esetben győződjenek meg arról, hogy a megvásárolni kívánt jegyek valódiak.

- figyelmeztette a vásárlókat a színház.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás