promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elbukott a benzin, rég nem látott magasságba drágul az üzemanyag

Elbukott a benzin, rég nem látott magasságba drágul az üzemanyag

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Most kell még tankolni az autókba, mert pénteken komoly drágulás lesz.

Olyan magasságokba emelkedik az üzemanyagár Magyarországon, amit csaknem 3 hónapja nem tapasztaltunk a benzinkutakon. Mindenki örült, amíg 600 forint alatt volt a benzin és a gázolaj is, de azóta jött a jövedéki adóemelés, illetve elindult egy olyan negatív árváltozás is, ami csak feljebb vitte a számokat.

A hét közepén különböző, sajnálatos tényezők miatt ismét drágulásnak indultak az üzemanyagárak, és olybá tűnik, ez pénteken sem fog megállni.

A vörös-tengeri összetűzések miatt a múlt héten jelentősen megugrottak az olajárak, emellett a forint is 2 százalékot gyengült a dollárhoz képest. Ezért az üzemanyagárak újra drágulásnak indultak, bár szerencsére nem kétszámjeggyel lett több.

A holtankoljak.hu szerdán közölte, hogy pénteken ismét drágulás várható, de ez az árváltozás olyan eredményeket fog okozni, amihez hasonlót hónapok óta nem láttunk. Legutóbb november 8-án állt a benzin 600 forint felett, és senkinek sem hiányzott, hogy ismét ilyen magasságokban kelljen fizetni érte.

Most azonban ismét átlépte ezt a határt a benzin is. A hivatalos adatok szerint február 2-án további emelés lesz, ami a benzin esetében bruttó 6 forintot jelent, a gázolaj esetében pedig bruttó 8 forintot. Ezzel a nagykereskedelmi áremeléssel a kutakon tapasztalható ár is emelkedni fog, várhatóan az alábbi szintre:

95-ös benzin: 603 Ft/liter

Gázolaj: 640 Ft/liter.