promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal indulj tankolni, mert szerdától lesz nemulass a kutakon
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Senki sem fog örülni annak, amilyen árak lesznek szerdától a benzinkutakon.

A 3. héten ismét emelkedtek a hazai üzemanyagárak. Drágulásnak indult először a gázolaj, majd a benzin is, és úgy tűnik, nincs megállás ezen a héten sem. A gázolaj már jócskán 600 forint felett van, és a benzin is ebbe az irányba tart.

A hazai elemzők vasárnap azt közölték, hogy a Brent típusú olaj ára hétfőn még 78 dolláron nyitott, és ugyanezen zárt; emiatt pedig arra következtettek, hogy ezen a héten jelentősebb üzemanyagár-változás nem lesz. Ezt némileg árnyalta a forint árfolyamának alakulása a dollárral szemben, ami 2 százalékot gyengült a múlt héten. A korábbi 345 forintos árfolyamról 350 forintig gyengült a fizető eszközünk.

Ez volt az a tényező, ami feljebb tolhatta az üzemanyagárakat, és sajnos így is lett. Ugyan nem olyan nagy mértékű ez a drágulás, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy, és ha így folytatjuk, az a régóta emlegetett 700 forintos üzemanyagár sem lesz már olyan messze, mint mondjuk tavaly év végén.

A holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte, milyen mértékben fognak emelkedni az árak szerdától. A benzin esetében a nagykereskedelmi ár bruttó 4 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal fizetnek többet a kutak a hét közepén.

Így az átlagárak a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak a kutakon:

95-ös benzin: 585 Ft/liter

Gázolaj: 619 Ft/liter.

Hogy mi várható a hét második felében, azt egyelőre nem tudni. Tekintve, hogy az első hetekben csak emelkedtek az árak, valószínűleg pénteken is így lesz, de ha nem is fog tovább drágulni a benzin és a gázolaj, biztos, hogy ezen a szinten fognak maradni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás