promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb áremelést jelentettek a benzinkutakról, még drágább lesz a tankolás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb drágulás jön a benzinkutakon.

A jövedéki adóemeléssel összesen 41 forinttal emelkedtek az üzemanyagárak Magyarországon. Azonban itt nincs megállás, most a héten ismét egy lassú, de bosszantó drágulás indult el, ami pénteken is folytatódik.

Az elemzők korábban azt mondták, hogy a Brent típusú olaj árának alakulásában komoly kilengések voltak, járt 80 dollár közelében is, de lecsökkent egészen 76 dollárig. Emellett a forint árfolyama is kiegyensúlyozottnak tűnt a dollárral szemben, komoly változások nélkül 346 forinton zárt az előző hét végén az árfolyam.

Emiatt azt közölték, hogy ezen a héten jelentős árváltozás nem várható, ami igaz is, de így is elkezdenek felfelé kúszni az üzemanyagárak.

Szerdán még csak a gázolaj literára emelkedett, de pénteken már a benzin is meg fog indulni. A holtankoljak.hu adatai szerint a benzin bruttó 3 forinttal, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 4 forinttal lesz magasabb. Az aktuális átlagárakat figyelembe véve, amennyiben a kutakon is megjelenik a fenti változás, az alábbi átlagárakon tankolhatunk péntektől:

95-ös benzin: 581 Ft/liter

Gázolaj: 614 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás