promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Totális káosz, országszerte háborognak az emberek a leállás miatt, ez okozta az összeomlást a Vodafone és a Telekom szolgáltatásában
Borítókép:  profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tájékoztatást adott a Vodafone és a Telekom a leállásukkal kapcsolatban. 

A nap folyamán beszámoltunk arról, hogy valami gond van a GSM-szolgáltatókkal. Leginkább a Vodafone és a Digi ügyfelei voltak az érintettek, sok helyen használhatatlan volt a hálózat és a telefonos szolgáltatások sem működtek. A Telekom ügyfelei sem tudtak boldogulni, szinte egyszerre volt gond a két óriás szolgáltatóval. De vajon mi okozta a problémát? Most úgy tűnik kiderült. 

A Telekom és a Vodafone vállalata is áramellátási gondokba ütközött, közleményük szerint a kimaradást áramszünet okozta az egyik szerverközpontban, a forgalom átirányításának ideje alatt a szolgáltatások az ország több pontján nem voltak elérhetőek.

Úgy tudni, hogy a hibát a szolgáltató munkatársai azóta már elhárították, így a mobilszolgáltatások ismét zavartalanul működnek.

Azóta azonban a Vodafone ügyfélszolgálata leterhelt, az üggyel kapcsolatban pedig Facebook-oldalukon is tájékoztatták a lakosságot. Azt is megosztották, hogy mi a teendő, ha továbbra is fennakadást tapasztalunk. 

„Néhány mobilkészülék továbbra sem csatlakozik automatikusan a hálózathoz. Ha ezt tapasztalnád, javasoljuk, hogy egyszerűen indítsd újra a készüléked, vagy válts repülőgép üzemmódra, majd térj vissza az eredeti állapotba, amely megoldást jelent. Vezetékes szolgáltatásaink esetében érdemes áramtalanítani az eszközöket, majd visszakapcsolni. Bizonyos esetekben tapasztalható, hogy ez azonnal nem nyújt megoldást, ilyenkor érdemes ezt újra végrehajtani!”

- olvasható a Vodafone hivatalos oldalán. 

Ám az emberek egyáltalán nem elégedettek, rengeteg hozzászólás lepte el a szolgáltatók közösségi oldalát. Sokan azért akadtak ki, mert későn érkezett a pontos tájékoztatás.

- Nem akadozik, hanem másfél órája nincs szolgáltatás... - olvasható a hozzászólások között.

- Én most hívtam őket kb..20 perce és pont ezt mondtam miért nem tájékoztatnak bennünket ? Nem sok volt a reakció! Félő hogy még estére se tudunk tévét nézni ! Felháborító! - írta egy másik kommentelő a Telekom oldalára.

- 0.89 Mbit/s letöltési és 0.37 feltöltési sebességem van épp. Egy álom így dolgozni... - olvasható a Vodefone Facebook-oldalán.

 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás