promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tantermeket újítottak fel a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskolában és Gimnáziumban
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek a fejlesztések hozzájárultak az iskola infrastrukturális állapotának jelentős javulásához, elősegítve ezzel a tanárszakos hallgatók oktatásának korszerű és magas színvonalú környezetét.

Idén a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium széleskörű fejlesztéseken esett át, beleértve egy új fizikalabor kialakítását is, amely kulcsfontosságú volt a tanárszakos egyetemi hallgatók gyakorlati képzésének magas színvonalon történő biztosításához. Ezek a fejlesztések a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program "Együtt a jövő pedagógusaiért" projektje keretében valósultak meg, az EFOP-4.2.3-22-2022-00011 azonosítószám alatt, 2022. szeptember 4-től 2023. augusztus 31-ig, 500 millió forintos költségvetéssel, amely teljes egészében vissza nem térítendő támogatás volt. A projekt fő kedvezményezettje a Belső-Pesti Tankerületi Központ volt.

 

A fejlesztés keretében az iskolaépület tetőfelújítása is megvalósult, ahol a tetőszerkezet viharkárok miatt megsérült, a tetőcserepek elmozdultak. A tetőfelújítás magában foglalta a tetőszerkezet vízszigetelését, a vízelvezetési és bádogozási munkákat, valamint a födém 720 négyzetméteres hőszigetelését járó-födém deszkázattal.

 

Ezenkívül 29 tanterem és szaktanterem, valamint további helyiségek esetében belső felújításokra került sor. A felújítás magában foglalta a belső falfelületek festését, az alagsori szint vízvédelmének kialakítását, az emeleti tantermek vakolatpótlását és tisztasági festését. A harmadik emeleten, a tetőbeázás miatt repedezett mennyezeti vakolat jelentős részének javítására is sor került, különös tekintettel az ázott harmadik emeleti lépcsőház kijáratánál lévő folyosói szakaszra, ahol a vakolatcserét és a teljeskörű felületképzést végezték el.

 

Ezek a fejlesztések hozzájárultak az iskola infrastrukturális állapotának jelentős javulásához, elősegítve ezzel a tanárszakos hallgatók oktatásának korszerű és magas színvonalú környezetét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás