promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Váratlan hír jött, nagyon sok ügyfelet érinthet
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy tudj.

Az elmúlt időszakban bizony nagyon sokszor érkeznek a nagy szolgáltatóktól és cégektől sajtóközlemények és fontos bejelentések, amelyekben arra hívják fel a figyelmünket, hogy bizony nagyon figyelnünk kell. Az adathalászok és csalók ugyanis egyre több módszert dolgoznak ki, és egyre szofisztikáltabbakat, amelyekkel megpróbálják elszedni a 21. században a legfontosabb tulajdonunkká váló adatainkat. Nem véletlen, hogy a Google is az utóbbi időben számtalan biztonsági funkciót épített be a Gmail levelezőrendszerébe, hiszen ezekbe a rendszerekbe bárkitől kaphatunk olyan leveleket, amelyek megtévesztően hasonlítanak nagy szolgáltatók és cégek elektronikus leveleire.

Néhány napja az Infostart számolt be arról, hogy az előfizetéses flottán belül többen is kaptak hasonló SMS-t, amelyet látszólag az OTP nevében írtak, az SMS pedig egy első hallásra igazán megdöbbentő felütéssel kezdődik, a lap ugyanis arról számol be, hogy a következő sorok olvashatók az üzenetben:

"hitelkártyáját gyanús tranzakciók miatt felfüggesztettük"

Miközben egy linket is tartalmaz a rövid üzenet, és azt ígérik, ha erre kattintunk, megoldást találhatunk a problémáinkra. Azonban már az üzenet sem magyaros, azonnal kiszúrhatók benne a hibák, illetve a magyartalanságok, így érdemes ezeket az üzeneteket mindig nagyon higgadtan sokszor elolvasni, hiszen azonnal gyanúsak lehetnek. Az Infostart azt is írja, hogy az OTP honlapján a fenti csalási módszerre egyelőre még nem tértek ki.

Ám mint írják, az OTP a honlapján más esetekkel kapcsolatban korábban már figyelmeztetett, hogy a bank

"sosem hívja fel, hogy telepítsen ismeretlen alkalmazást a telefonjára vagy számítógépére, és nem kéri el a belépési vagy jóváhagyási kódokat. Ha az interneten szeretne terméket eladni, nem kell az internetbankjába belépni annak érdekében, hogy a pénzt megkaphassa. Az internetbanki belépést mindig az OTP Bank ismert, korábban is használt belépési oldaláról kezdje, és ne egy ismeretlen személytől kapott linken keresztül"

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás