promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali árváltozás a hazai benzinkutakon, ez most meglepte az autósokat
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pénteken életbe lép az újabb árváltozás.

A hazai elemzők már múlt hétvégén azzal a jó hírrel örvendeztették meg az autótulajdonosokat, hogy az 50. héten ismét csökkenő árváltozás lesz a benzinkutakon, de arra talán ők sem számítottak, hogy a szerdai árcsökkenés után péntekre is bejelentenek egy újabb pozitív árváltozást.

Mint az köztudott, a múlt vasárnapi forint árfolyama a dollárhoz képest 353 forint volt, ami egy kis mértékű gyengülést mutatott a 49. hét elején mért 350 forint alatti értékhez képest. Bár ennek alapján várható lenne üzemanyagár-emelkedés, azonban az olaj ára nemzetközi szinten továbbra is csökken, ami a magyarországi benzinkutakon további árcsökkenést eredményezett szerdán. A Brent hordónkénti ára jelenleg 75 dollár körül mozog. Az Egyesült Államok fokozottan bocsát ki olcsó olajat a piacra, amit az OPEC országok termeléscsökkentése nem képes teljes mértékben ellensúlyozni, így az olajárak továbbra is csökkennek.

Ennek lehet köszönhető, hogy december 15-én, pénteken ismét további árcsökkenés történt a hazai töltőállomásokon. Ez azért örvendetes hír, mert így még messzebb kerültünk a 700 forintos üzemanyagártól, illetve ne felejtsük el azt sem, hogy ha jövő év elején megemelik a jövedéki adót, akkor a jelenlegi árváltozások miatt nem lesz akkora érvágás a tankolás az autósoknak.

Pénteken tehát még tovább csökkennek az üzemanyagárak: a benzin esetében bruttó 6 forintos csökkenést jelent, míg a gázolaj ára várhatóan bruttó 5 forinttal lesz kevesebb. Így az átlagárak december közepén az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 558 Ft/liter

Gázolaj: 583 Ft/liter.

Ez azt jelenti, hogy ha a jelenlegi árakra rájönne még a 41 forintos jövedéki adóemelés, akkor egy liter benzinért 599 forintot, míg egy liter gázolajért 624 forintot kellene fizetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás