promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédületes árcsökkenés a benzinkutakon, jelentősen olcsóbb lesz a tankolás
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerdától megint jelentősen csökkennek az üzemanyagárak.

Ismét bejött a hazai elemzők előrejelzése, ugyanis azt közölték, hogy ezen a héten még árcsökkenést tapasztalhatunk a hazai benzinkutakon. Ugyan a forint gyengült a dollárral szemben egy picit, de a Brent olaj hordónkénti ára tovább csökkent.

Nézzük meg ezeket kicsit részletesebben:

A forint vasárnapi aktuális árfolyama a dollárral szemben 353 forint volt, ami az elmúlt hét elején még 350 forint alatt volt. Ez okozhatna most üzemanyagár emelkedést, de az olaj ára a nemzetközi piacon csökkenő tendenciát mutat, tehát olcsóbb lett, ezért lehet az, hogy szerdától további üzemanyagár csökkenés kerül bejelentésre. A Brent hordónkénti ára jelenleg 75,65 dollár, a múlt hét elején még 78 dollár felett járt az árfolyam. Az USA egyre nagyobb mennyiségben dob a piacra olcsó olajat, amit az OPEC országok termelés csökkentése nem tud teljes mértékben kompenzálni, így az olajárak csökkennek.

Tekintve, hogy vészesen közeledik a január, amikor is életbe lép a jövedéki adó emelés, és újra 600 forint közeli átlagárak lesznek a kutakon, jól jön most minden bejelentett árcsökkenés.

A holtankoljak.hu hétfői közlése szerint szerdától ismét jelentősen olcsóbb lesz mind a benzin, mind a gázolaj; előbbinél bruttó 9 forintos árcsökkenés várható a kutakon, utóbbi ára pedig bruttó 5 forinttal lesz kevesebb. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak a hét közepén:

 95-ös benzin: 564 Ft/liter

Gázolaj: 588 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás