promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eszelős trükkel hoztak össze egy vérfagyasztó jelenetet Budapesten, 2 évnél is több börtönbüntetést kapott a tettes
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen jelenetek zajlottak le Budapesten, a szemtanúk lesokkolódhattak a látványon. 

Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi a budapestiek. Olyan dolog történt ugyanis, amit még egy akciófilmben sem tudtak volna jobban kitalálni. Másfél éve történt meg az eset, hogy egy pénzváltóhálózat alkalmazottja vidékre tartott 70 millió forintnyi valutával és ékszerekkel. Ám egyáltalán nem számított arra, hogy nem várt esemény zavarja meg tankolás közben, ráadásul a Hungária körúton. 

A férfi a tankolás után megpróbálta bezárni a kocsi ajtaját, de ez nem sikerült neki, hiába nyomta meg többször is a távirányítót. Mikor bement fizetni, arra érkezett ki, hogy valaki kinyitja az autó ajtaját és elviszi az ott tartott értékeket. Így egyáltalán nem volt sikeres az útja, bűncselekménnyel kellett szemben állnia. 

A budapesti benzinkút kamerája mindent rögzített, a videóban pedig jól látni, hogy ezután megpróbálja feltartóztatni a rablókat, métereken át fut a kocsi mellett, de hiába. 

A férfi rendőrt hívott, az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ráadásul a rablást elkövető autó is lopott rendszámú volt. Majd a vádlott férfi átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták őket. 

Végül fény derült a trükkre: a tolvajok egy otthon készített speciális távirányítóval zavarták meg az autó központi zárját, amelyet egy jó ideig terveztek. Amikor a sofőr be akarta zárni a kocsit, bekapcsolták a központi zár blokkolóját, ez megzavarta az autó távirányítójának a frekvenciáját - írja az rtl.hu.

 A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről.

Forrás: MTI, police.hu.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás