promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Sürgős riasztás jött a banktól
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OTP azonnal figyelmeztette az ügyfeleit, amint megtudták.

Az OTP Bank többször is felhívta már az ügyfelek figyelmét arra, hogy a ravasz adathalászok és csalók különféle módszerekkel próbálják meg kicsalni a bankkártya-adatokat, és ezáltal hozzájutni a pénzükhöz. Ennek ellenére egyre többen esnek bele a csalók csapdájába, emiatt egyébként az OTP Bank rögzített egy figyelmeztetést a hivatalon honlapján, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.

Ebben a figyelmeztető rovatban tájékoztatják arról az embereket, hogy OTP Bank sosem hívja fel őket azzal, hogy telepítsenek ismeretlen alkalmazást a telefonjukra vagy a számítógépükre, és nem kérik el a belépési vagy jóváhagyási kódokat. Továbbá felhívták a figyelmet arra is, hogy ha valaki az interneten szeretne terméket eladni, nem kell az internetbankjába belépni annak érdekében, hogy a pénzt megkaphassa. Az internetbanki belépést mindig az OTP Bank ismert, korábban is használt belépési oldaláról kell kezelni, és nem egy ismeretlen személytől kapott linken keresztül.

Most azonban teljesen más támadás zajlott le az OTP-s ügyfelek ellen. A bank ezért riasztást is kiadott, ugyanis többezer Simple-felhasználó fiókját is feltörték.

Az eset kedden este történt, ezután pedig a bank azonnal figyelmeztette az ügyfeleket arra, hogy veszélyes lehet ugyanazt a jelszót használni több internetes felületen is (email, Facebook, internetbank, stb.). Az OTP Bank keddi riasztásában azt közölte, hogy digitális adattolvajok robotizált módszerrel - nem OTP-s felületeken eltulajdonított felhasználónév/jelszó kombinációkkal - több ezer felhasználó fiókját feltörték, illetve megváltoztatták a regisztrált e-mail címeket.

Ugyanakkor hozzátették, hogy a Simple-alkalmazásban rögzített bankkártyák CVC kódjainak hiányában a feltört fiókokból fizetési tranzakciót nem tudtak indítani, így anyagi kár nem történt.

A Simple az érintett fiókokat azonnal blokkolta, a helyreállításról és a szükséges tájékoztatásról pedig a bank hamarosan gondoskodik.

(forrás: Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás