promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Komoly félreértés történt a 2024-es nyugdíjreformok kapcsán: most mindent tisztázott a kormány
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gulyás Gergely tisztázta a jövő évi nyugdíjreformmal kapcsolatos kérdéseket.

Nemrégiben néhány nagyon fontos információ érkezett a nyugdíjasok számára a jövő évvel kapcsolatban.

A nyugdíjkorhatár jövőre sem nem változik, így 2024-ben is marad 65 év. Így jövőre az 1959. január 1. és december 31. között született személyek töltik be a nyugdíjkorhatárukat. 2024-ben természetesen bármikor igényelheti a nyugdíját az, aki már korábban teljesítette annak feltételeit, de még nem vette igénybe a nyugdíját.

Ezen felül kiderült többek között az is, hogy 2024. január 1-jétől a nyugdíjakat (és két tucatnyi egyéb ellátást) 6 százalékos mértékben emelik, mert a jövő évi költségvetési törvényben jelenleg 6 százalékos inflációs előrejelzés szerepel. A költségvetési törvény esetleges decemberi felülvizsgálata során az inflációs előrejelzés még módosulhat.

A 2024-es tudnivalókról az alábbi cikkünkben részletesebben is beszámoltunk:

A jövő évi nyugdíjak kapcsán most egy újabb hír érkezett. Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés népjóléti bizottságában tartott meghallgatásán ugyanis arról beszélt, hogy hamarosan a nyilvánosság elé kerülhet nemzetközi szakértők elemzése a magyar nyugdíjbiztosítási rendszerről. Megállapításaikat a kormány is értékeli majd, a javaslatokat pedig 2024 első felében társadalmi vitára bocsátják.

A csütörtöki Kormányinfón pedig arról érdeklődtek Gulyás Gergelytől, hogy a pénzügyminiszter milyen nemzetközi szakértőkről beszélt, és milyen változások várhatók ennek alapján a nyugdíjrendszerben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezzel kapcsolatban közölte, hogy a kérdésben félreértés van.

Uniós elvárás, hogy a helyreállítási alapban részt vevő államok köteles bizonyos tanulmányokat elvégeztetni különböző területeken. Az egyik ilyen a nyugdíjrendszer, annak vizsgálata, hogy az mennyire fenntartható

– mondta a miniszter, majd kijelentette, hogy a magyar nyugdíjrendszer fenntartható, és tíz éven belül nincs is szükség a módosítására.

A nyugdíjasok jövőjét Farkas András nyugdíjszakértő bővebben is mesélt nemrégiben egy interjúban, ami alább megtekinthető:

(Infostart)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás