promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felháborító dologgal vádolta meg a mentősöket egy budapesti nő, mindenkit lesokkoltak a sorai
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes történetről számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Az Országos Mentőszolgálathoz évente több ezer megható levél érkezik, melyekben többnyire ellátott betegek, hozzátartozók vagy bejelentők mondanak köszönetet bajtársaink áldozatos szolgálatáért, ritkán azonban előfordul olyan is, hogy valaki nem a háláját szeretné kifejezni a mentősök felé, pontosan ez történt most is.

A felháborodott emailt egy budapesti nő írta, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve. A döbbenetes történetről az OMSZ számolt be a Facebook-oldalán. Mint írták, a 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról a mentők, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás.

Az emailben a nő megjegyezte, hogy:

k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!

Az érdekesnek tűnő panasz után a nő a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le tegnap, amiről most a levélírót is értesítették a mentők. A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került.

Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel.

- olvasható a mentők bejegyzésében, ami rövid időn belül heves reakciókat váltott ki a kommentelőkből.

Hogy lehet valaki ilyen önző és egocentrikus? Nem bántam volna ha két órát kell ott űljek, ha a másiknak sikerül megmenteni az életét. Nem az ő élete volt veszélyben 

- írta például az egyikük, míg egy másik  hosszú életet kívánt a hölgynek és azt, hogy éljen sokáig együtt magával és a mérhetetlen rosszindulatával. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás