promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos bejelentést tett az OMV, a változás sokakat érint
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az OMV az Európai Unióval közösen finanszírozza az elképesztő beruházást.

A legtöbben talán még bele sem gondolunk, milyen forradalmi változást jelentenek az elektromos autók, amik a magyar utakon is egyre gyakoribbak, de attól azért még elég messze vannak, hogy teljesen átvegyék a benzines autók helyét. Az Európai Unió azonban általában ösztönöz és támogat minden olyan beruházást, ami megújuló energiaforrásokon alapszik, az elektromos autók is ezek közé tartoznak.

A Közép-Kelet-Európai régióban egyelőre nyilvánvalóan még kevésbé elterjedt az elektromos autózás, mint Nyugat-Európában, ahol azért szintén nagy erőket és ösztönzőket kell megmozgatni, hogy a lakosság ilyen autókat vásároljon.

Éppen ezért egy regionális beruházás részeként óriási fejlesztésbe fog benzinkútjain az OMV, ami az Európai Unióval közös finanszírozásban fog megvalósulni, és még idén elkezdődik. A legforgalmasabb útvonalak mentén 

Romániában 328, Szlovákiában 11, Magyarországon 7 ultragyors elektromos töltőállomás létesül.

Az OMV tervei szerint az év végéig 28 ultragyors elektromos töltőpontból álló hálózatot épít ki Magyarország legforgalmasabb útvonalain. 

Ez a beruházás része egy nagyobb projektnek, amelyet az OMV és az Európai Unió közösen finanszíroznak, és több mint 400 töltőpont telepítését foglalja magában, hogy hozzájáruljon az elektromos autók ultragyors töltését lehetővé tevő regionális hálózat fejlesztéséhez - olvasható a hvg.hu oldalán.

Magyarországon a tervek szerint 28 ultragyors töltőpontot helyeznek el 7 különböző helyszínen.

Ezek a töltőpontok legalább 150 kilowatt (kW) teljesítményűek, de akár 300 kW-ig is terjedhet a maximális töltőteljesítményük. Ezen állomások segítségével az elektromos autók körülbelül 10-15 perc alatt feltölthetik kapacitásukat akár 200 kilométeres hatótávolságra.

Az Európai Unió 1,05 millió euróval támogatja a 7 magyarországi telepítési helyet, és ezek az állomások 2025 végéig kerülnek kialakításra. A projekt összköltsége 2,1 millió euró.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás