promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bezár a magyarok egyik kedvenc helye, jó ideig minden megváltozik
Borítókép:  Profilmedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Tátrai Nemzeti Parkban sok magyar szeret kirándulni, ám most a téli időszakban bezárják. 

Szezonális bezárás következik a Tátrai Nemzeti Parkban, ugyanis már felkészülnek a téli időszakra. November 1-től nem lehet majd túrázni egészen június 14-ig a magyarok egyik kedvenc helyén.  A TANAP adminisztrációja szerint a túraútvonalak egy részén a lezárás elsősorban azért van érvényben, hogy az alpesi környezetben a természet szünetet tartson a látogatók legnagyobb beáramlásától. Elérhetik az összes alpesi kunyhót, kivéve Chata pod Rysmi - írja azuzlet.hu.

A természetvédők arra is figyelmeztetnek, hogy Popradské pleso-i szimbolikus temetőt is bezárják, így már a mindenszentek napján sem tudták elérni azok, akik tisztelegni akartak az elhunytak előtt. 

A Tátra Nezmeti Park Szlovákia területén fekszik, de az alapításától számított öt évvel később kialakították a nemzeti parkot a Tátra lengyelországi oldalán is. A lengyel nemzeti parkkal együtt a Tátra 1993-tól az UNESCO bioszféra rezervátuma. 

A slovaki.travel oldala szerint A TANAP területén főleg a hegyi és magashegyi növényeket védik. Találhatók itt  törpefenyvesek és borókafenyvesek, a kirándulók pedig megcsodálhatják a gyönyörű alpesi havasi gyopár virágait. Ám érdemes figyelni, mert barna medve is felbukkanhat, bár a medvék száma már hazánkban is megszaporodott az elmúlt időben. 

A Magas-Tátrában taláható Szlovákia legmagasabb hegycsúcsa is, amely a Gerlachfalvi-csúcs, egészen pontosan 2655 méter. Néhány vízesést is rejt magában a park, szinte hihetetlen, hogy tőlünk alig egy köpésre fekszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás