promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Riasztást adott ki az OTP, azonnal tudnod kell róla, könnyen bajba kerülhetsz, ha nem figyelsz - közleményben figyelmeztettek a csalók ténykedésére
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos közleményt adott ki az OTP.

Az elmúlt időszakban már nagyon sokan megfigyelhették, hogy a különböző nagy cégek rengetegszer adnak ki közleményeket egy-egy nagyobb bejelentés, változás kapcsán, vagy éppen akkor, amikor csalásokról értesülnek, hogy a nevükben visszaélnek. Ugyanis az interneten  az elmúlt hónapokban nagyon megsokasodtak ezek a csalások, az adathalászok eszköztára arra, hogy a felhasználókat és usereket kattintásra csábítsák, elképesztően megnőtt, nagyon résen kell lenni, hogy ne sétáljunk csapdába.

Sok techcég pedig elkezdett szigorítani is a különböző biztonsági funkciókon a rendszerekben, hogy elejét vegyék a visszaéléseknek, a Google például a Gmail esetében vezetett be szigorítást, amely megakadályozhatja, hogy féltve őrzött adatiank illetéktelen kezekbe kerülhessenek.

A nagy cégek és ismert személyek nevével is visszaélnek a csalók, most az OTP adott ki közleményt, mivel Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgatójának nevével éltek vissza a közösségi térben. Csalók a Facebook-on az ő nevével reklámoznak befektetési tanácsokat. Az OTP egyben arra is kéri a lakosságot, ha ilyen üzenetekkel találkoznak, akkor azonnal jelentsék azokat.

Az OTP a közleményben arra is kitér, hogy ne engedjük, hogy megtévesszenek minket, mint kifejtik, a közösségi oldalakon számos esetben megfigyelhető, hogy ismert emberek nevével élnek vissza csalók, különböző ajánlatokkal, bennfentes információk ígéretével. Ráadásul az is megeshet, hoyg valós médiumok manipulált címlapjaival élnek vissza, ezekkel akarnak megtéveszteni bennünket.

Mint írják, 

a hirdetések közös jellemzője, hogy bizalmat próbálnak ébreszteni azáltal, hogy nagy összegű nyereményről, bennfentes pénzügyi információkról, magas hozamot ígérő kriptovalutás befektetésekről írnak.

Az OTP közleménye Csányi Sándort is idézi:

"Felhívom a figyelmet arra, hogy sem a múltban, sem a jövőben nem adok befektetési tanácsokat. Ezekre a hirdetésekre kattintó, nem elég körültekintő felhasználók könnyen az adathalászok kelepcéjében találhatják magukat"

Az OTP amúgy már korábban feltett a YouTube-csatornájára olyan videókat, amelyekben a csalásokról és az adathalász módszerekről mutatnak be példákat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás