promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas jó hír érkezett a munkavállalóknak, te is nagyon fogsz örülni neki
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A változtatás a béreket és az adórendszert is érinti.

A kormány már az év vége előtt elkezdett egyeztetni a Vállalkozók Országos Szakszervezetével és a munkaválllalói képviselői csoportokkal a jövőre esedékes béremelések ügyében. Bár az egyszeri, százezer forintos összegű soron kívüli juttatást a kormány elvetette, a béremeléseket valószínáleg az előzően eltervezettnél hamarabb fogják vérehajtani.

Az eredetileg csak jövő évben esedékes két bérelem növelését, a minimálbér és a garantált bérminimum összegének megmelését a javaslat alapján előrehoznák még az idei évre, december 1-től lépne érvénybe, ezzel segítve a legkiszolgáltatottabb helyzetűeket még a karácsonyi időszak előtt. Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtikkár úgy fogalmazott, hogy a tárgyalások jelenlegi szakaszában úgy tűnik, hogy az összes tárgyaló fél számára elfogadható az a korábban benyújtott javaslat, miszerint a minimálbér összege 15%-al, a garantált bérminimum összege pedig 10%-al növekedjen.

Ez konkrét számokra lefordítva azt fogja jelenteni, hogy minimálbérbruttó összege már decembertől 232.000 forintra, a garantált szakmunkás minimálbér bruttóban kifejezve pedig 296.400 forintra emelkedne.

Szintén döntött a kormány a jövő évet érintő adópolitikai átalakításokról. A távközlési vállalatokra kivetett kövművezetékes adó fokozatos kivezetésre kerül, ez a vállalás az Európai Bizottság felé benyújtott helyreállítási tervben is szerepel - a be nem szedett adót egy szerződés értelmében a vállalatoknak infrastruktúrájuk fejlesztésére kell költeniük.

A Magyar Reklámszövetség már korábban megállapodott a kormányról a reklámadó kivezetéséről, és most hivatalosan is közölték, hogy a szektor különadója kivezetésre kerül. Gazdasági elemzők számítottak erre, a korábbi szövetségi és kormányközti megállapodás miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás