promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
November 1-től változás lesz a hazai benzinkutakon, erre számíthatnak az autósok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy változások lesznek a hazai töltőállomásokon.

Október hónapban igen jól alakultak a hazai üzemanyagárak. A benzin literára jelentősen lecsökkent, majd később - a hónap második felében - a gázolaj is elkezdett visszaesni. Október 31-én, kedden még átlagosan 608 forintba fog kerülni egy liter benzin, míg a gázolajért 647 forintot kell fizetnünk.

November 1-jén azonban nagy változás következik a magyarországi benzinkutakon.

Múlt héten igen nagyot csökkentek a nemzetközi olajárak. Az egyik legfontosabb gyengítő tényező a dollár erősödése lehet, és az előrejelzések szerint ez a közeljövőben is így maradhat.

Október 23. és 29. között a Brent hordónkénti ára nem változott jelentősen, 89 dolláron nyitott és zárt. A dollár erősödése a forinttal szemben pedig nem volt jelentős, alig 1 százalékot gyengült a forint az elmúlt héten. Emiatt pedig ezen a héten nem kell drasztikus változásra számítanunk az üzemanyagoknál, mindössze pár forint különbség lesz tapasztalható. A holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte a pontos számokat.

November 1-jén, szerdán a benzin esetében bruttó 2 forinttal emelkedik a literenkénti nagykereskedelmi ár, míg a gázolajért bruttó 8 forinttal fizetnek majd kevesebbet a benzinkutak. Ez a változás pedig várhatóan meg fog jelenni a töltőállomások áraiban is, tehát ünnepnapon már az alábbi átlagárakkal számolhatunk:

  • 95-ös benzin: 610 Ft/liter
  • Gázolaj: 639 Ft/liter.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás