promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes dolgot találtak a Dunában, egy gátőr vette észre, ebből tragédia is lehetett volna
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A gátőr is csak az alacsony vízállás miatt vette észre, mi lapul a Dunában.

Hazai vizeink telis-tele vannak olyan tárgyakkal, amik évtizedek, évszázadok óta ott hevernek. Ezek aztán sokáig elő sem kerülnek, néha pedig csak a szerencsének köszönhető, hogy valaki észreveszi őket. Most a Duna alacsony vízállásának és egy gátőrnek köszönhető, hogy nem történt esetleg tragédia, ugyanis egy nagyon veszélyes tárgy került elő a folyóból.

Dávid Balázs gátőr a Facebook-on hívta fel a figyelmet az alacsony vízállás veszélyeire. Posztjában leírta, hogy ő maga is sokszor elmondta már a hozzá látogató és táborozó gyerekeknek, de a szemétszedő akciók előtt is hangsúlyozni szokta, hogy ha bárki talál a Duna medrében egy rozsdás vasdarabot, ne nyúljanak hozzá. Most éppen vele történt meg, hogy a Prímás-szigeten - ahol napi szinten nagyon sok ember fordul meg - talált egy ilyen vasdarabot.

Mivel a gátőr néhány évvel ezelőtt elvégzett egy katonai robbanószer-felismerő tanfolyamot, rögtön észrevette, hogy az a bizonyos tárgy egy lövedék, ezért hívta a 112-es segélyhívót. A rendőrség, és később a tűzszerészek is hamar a helyszínre értek, és gyorsan megállapították, hogy mit talált a gátőr a Dunában.

„Mint kiderült, egy 37 mm-es német páncéltörő gránát került elő, kilőtt, de fel nem robbant állapotban, amiben még mindig van robbanóanyag és gyújtószerkezet is van benne. A lövedéket a tűzszerészek elszállították, később megsemmisítik”

- írta a bejegyzésében Dávid Balázs, aki figyelmeztetett mindenkit arra, hogy az őszi szünet alatt is vigyázzanak majd az alacsony vízállású Dunával, mert egy ilyen "találkozásnak könnyen tragédia lehet a vége".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás