promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű hírt közölt az Auchan: súlyos hibát véthettek a vásárlók ellen
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha valaki az Auchanben vásárolt most sajtot, az jól nézze meg mit vett, coli baktériummal lehet fertőzött. 

Időről időre előfordul, hogy valami nem stimmel a boltokban, ezért közleményt kell kiadniuk, nehogy megbtegedés, fertőzés érje a vásárlókat. Ez történt most az Auchan esetében is, jelenleg az egyik sajtjukkal van probléma, amely egy nem kívánatos baktériumot tartalmaz.

A Nébih közlése szerint ugyanis az üzletlánc visszahívta MORBIER PDO sajtját, mert abban Escherichia coli baktérium lehet jelen. 

A visszahívott termék forgalmazója a lengyel Euroser Dairy Group, minőségmegőrzési ideje 2023. november 19. Az Auchan a termékek árát blokk nélkül is visszatéríti, bármelyik üzletbe visszavihetik azokat a vásárlók. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatást közölt. 

E. coli fertőzés alatt az Escherichia coli csoportba tartozó baktériumok okozta fertőzést, vastagbélgyulladást értjük. Általánosságban nézve a betegség első tünete a lappangási idő után jelentkező hasmenés, majd ennek következtében a só- és vízháztartás felborulása. Tapasztalhatunk lázat, hasi fájdalmakat, véres hasmenést is,  úgyhogyvalóban nem ajánlatos fertőzött étellel kísérlezetni - írja a Házipatika

Nm ez az első eset azonban, hogy az Auchan visszahívja az egyik termékét: október elején határérték feletti növényvédőszer-maradékot találtak az üzletekben megtalálható bio bulgurban. Tavaly pedig pont húsvét előtt robbant ki a botrány, hogy szalmonellával fertőzött csokoládé került a boltok polcaira. A Ferrero ezután úgy döntött, hogy visszahívja az összes termékét, amely az üzemében készült.

Forrás: piacesprofit.hu.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás