promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a magyar rendőrség, minden pénzed eltűnhet egy pillanat alatt, ha nem vigyázol
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rendőrség nevében lopják el a magyarok adatait. Erre kell figyelnie mindenkinek!

A csalók mindig újabb és újabb trükköket, módszereket találnak ki, hogy hogyan tudnák átverni a gyanútlan embereket, és kicsalni tőlük a személyes-, és a bankkártya adatokat. Most éppen azt találták ki, hogy a magyar rendőrség nevében fognak SMS-eket küldeni, amiben felhívják az üzenetfogadó figyelmét, hogy befizetési kötelezettségük van a rendőrség felé.

A csalók megtévesztő SMS-ben, be nem fizetett közigazgatási bírságra, többnyire tilosban parkolásra hivatkozva keresik meg az érintetteket, elküldve részükre az adathalász linket is.

A rendőrség a police.hu-n is figyelmeztette az embereket erre a csalásra, illetve arra is, hogy az SMS-ben szereplő gyanús honlap nem a Magyar Rendőrséghez tartozik, a www.ugyintezes-policeportal.com-ot a Rendőrség Ügyintézési Portál, befizetés funkciójának imitálásával működtetik. A rendőrség arra kéri a magyarokat, hogy

senki se dőljön be nekik, azonnal töröljük az üzenetet, ne kattintsunk a linkre, illetve ne adjuk meg sem a személyes adatainkat, sem a bankkártyánk adatait.

A Promotions egyik olvasójánál is bepróbálkoztak nemrég a csalók, aki elküldte nekünk, hogy milyen SMS-t küldenek ki, ezzel próbálják átverni a gyanútlan embereket.


(Fotó: Promotions)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás