promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös természeti jelenség a Dunánál: rejtélyes párafoltokat láthattak ma a budapestiek
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Furcsa fotók kerültek elő a Dunáról, ahogy fagyos reggel párolog a Duna vize. 

Berobbant a héten az őszi idő, jócskán lehült a külső hőmérséklet az előző hetekhez képest. Ezzel együtt beköszöntött a fűtési szezon és a hajnalokban tapasztalt fagyok és mínuszok is. Nem csoda, hiszen már október közepén járunk, ám egészen eddig nem tapasztalhattuk meg az igazi őszt. Szeptemberben szinte végig nyárias meleg volt, a vénasszonyok nyara idén igencsak kitolósott. A nyár is borzasztó kánikulával telt el, az kérdéses még, hogy a téli időjárás is enyhe lesz-e vagy keményt fagyok várnak ránk. 

Kedd reggel is mínuszba ment át a hőmérő, emiatt pedig egy igazán furcsa jelenség alakult ki a Dunánál, sokan meg is lepődhettek, hogy mi történik a Magyarországot is átszelő folyóval. Az Időkép beszámolója szerint ugyanis párologni kezdett a Duna, a folyó 15 fokos hőmérséklete jóval meghaladta a -1 fokos külső hőmérsékletet.  Ilyet kevésszer látni, mindez azonban azzal magyarázható, hogy nedvességgel telítetté vált a folyó felett lévő légréteg.

A Duna felett úszó párafelhőt Dunaújvárosnál látták, elképesztő látványt nyúj, valódi őszi táj kerekedett kedd reggel. 

Hasonló volt a helyzet a Tiszánál is reggel, szinte festeni sem lehetett volna szebb őszi tájat, mint ahogy a folyó felé nehezedik egy légréteg. Ám ezt a természeti jelenséget bizony csak az láthatta, aki korán kelt és ellátogatott valamelyik vízpartra. 

Az időjárás előrejelzés szerint szerda hajnalban ismét lehetnek mínuszok: az ország északi részében -4 fok is lehet. A fagyzugokban és a hegyekben ennél hidegebb is lehet. A szerda reggeli fagyok után csütörtökön és pénteken lehetnek kisebb záporok, ám újra visszatérni látszanak a 20 fok körüli hőmérsékletek.  

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás