promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy hosszú, kemény, merev dolog teljesen kiakadt a forró Bugyiban
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megdöbbentek az emberek a példa nélküli eseten.

Kivételesen enyhe az eddigi ősz, sokan értetlenül állnak azelőtt, hogy eddig nem kellett elővenni a kabátot. A mai nap igazán kedvezett azoknak, akik a szabadban szerették volna tölteni az időt: hétágra sütött a nap, szélnek és felhőnek nyoma sem volt és szinte elég volt ha az ember magára kap egy nyári ruhácskát. Én Budapesten élveztem a csodás miliőt, azonban közel sem a fővárosban mérték ma a legmagasabb hőmérsékletet.

Ha egy kicsit délebbre megyünk, akkor egy kedves kis településen, Bugyin szó szerint kiakadt a hőmérő higanyszála. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tette közzé azt az ábrát, melyen feltüntették egyes települések a mai aktuális legmagasabb hőmérsékletét és ez a pajzán nevű városka bizony toronymagasan vezetett.

Az Országos Meteorológia Szolgálata azt is feltüntette a közösségi oldalán, hogy a melegrekordot ezen a napon 1993-ban mérték, ekkor ugyanis 29,1 Celsius fokot mértek.

Sokan örülnek a kellemes időjárásnak, kicsit olyan ez, mintha meghosszabbították volna a nyarunkat. Az előrejelzések szerint azonban ezt a csodás hétvégét ki kell élvezni, mivel hamarosan megérkezik a hidegfront és ezzel egy időben a nyári szabadtéri programokat felváltják a téli, bekuckózós szórakozások.

Ha valaki esetleg mostanában indulna útnak, akkor arra azért érdemes figyelni, hogy estére hajlamosabb a levegő kicsit csípősebb lenni, hiszen bármennyire is nem ezt mutatja a tényállás, mégiscsak október közepe van. Egyébként ez az enyhe időjárás több környező és délebbi országra is jellemző, sokan most vágnak bele egy kis utónyári kalandba, nekünk is érdemes átgondolni, hogy van e kapacitásunk egy utazásra.

További érdekes tényeket és tudnivalókat az időjárásról ide kattintva tudhatsz meg, amellett, hogy éppen mit érdemes felvenni, vagy tervezni az idő függvényében más érdekességeket is olvashatsz az OMSZ oldalán:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás