promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Figyelem, erről azonnal tudnod kell
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon hasznos és fontos információ jött az OTP-től.​

Az elmúlt időszakban egyre többször halljuk a nagy szolgáltatóktól, hogy bizony csalók élnek vissza a nevükkel, és rengeteg olyan eset van, hogy a csalók eszköztára már nagyon szofisztikált, így azokat is sikerül törbe csalniuk, akik már többször ellenálltak nekik. Visszatérő elem az is, hogy sokszor a legnagyobb szolgáltatók nevében keresnek fel minket a csalók digitálisan vagy éppen telefonon, digitálisan például a rengeteg magyartalanság vagy éppen az email-cím, ahonnan kaptuk a levelet, lehet gyanús.

Most az OTP-nél egy olyan változás történt, amely minden ügyfelet érint, és erről jó, ha tudtok, mivel a biztonságotokat és az ügyintézés gyorsaságát is szolgálja. Az ügyfelek ugyanis mostantól elkerülhetik a hosszas kódgépelést. Ha betelefonálsz, mivel ügyet szeretnél intézni, és megvan a rendszerben a telefonszámod, akkor felajánlják a push alapú ügyintézést neked. A mobilbankon keresztül is azonosíthatja magát az ügyfél, elkerülve a hosszú procedúrát. Ha pedig az applikáción az úgynevezett biometrikus azonosítás van beállítva, akkor ujjlenyomattal és arcképpel is.

Az újítás akkor működik, ha arról a telefonszámról hívjuk a bankot, amely a rendszerben is megvan adva, illetve van internetünk is. Akik nem akarnak élni ezzel a lehetőséggel, azok továbbra is választhatják az azonosítás hagyományos formáját. Közben az is kiderült, hogy a jövőben már a kimenő hívásoknál is alkalmazná ezt az új módszert a bank, hiszen az elszapaorodó adathalász csaló próbálkozások miatt az ügyfelek az OTP-sekkel egyre bizalmatlanabbak. Az ügyfelek már a 30 százaléka kételkedik abban, hogy egy OTP-s megkeresés esetén tényleg OTP-s megkeresésről van-e szó, az OTP ezt a bizalmatlanságot szeretné feloldani.

És az OTP új, számlabontó funkcójáról hallottál már?

(via Bank360)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás