promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató titok derült ki Budapest egyik legnagyobb plázájáról, ez mindent megváltoztathat
Borítókép:  A Mammut még 2006-ban / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Innentől kezdve teljesen máshogy fogunk tekinteni erre a plázára, az biztos.

Budapest tele van titkokkal és rejtélyekkel, főleg, ha megvizsgáljuk Magyarország fővárosának izgalmasnak és eseménydúsnak nevezhető történelmét. Évekkel, évtizedekkel ezelőtt szinte teljesen máshogy nézett ki ez a hely, és manapság sokan nem is sejtik, hogy milyen tragédiák történtek – pedig vannak olyan sötét múlttal rendelkező utcák, épületek, amik mellett naponta elmegyünk mit sem sejtve.

Budapest egyik legismertebb bevásárló központja a Mammut, ami Budán van a Széna térnél. A Mammut I. 1998-ban, a Mammut II. pedig 2001-ben került átadásra egymás mellett, vagyis már jó ideje a főváros egyik alap épületegyüttesének számít. Rengetegen járnak ide a környékről és messziről is egyaránt, és sokaknak feltűnt az egyik épület előtt pár emlékmű – nem véletlenül kerültek oda.

Sokan nem tudják, de a Mammut helyén annak idején egy katonai fogház volt, ahol kínoztak és kivégeztek embereket – több ezer embert lőtték le vagy akasztottak fel ezen a helyen az 1800-as évektől kezdve.

1956-ban is tragédiák történtek itt, ezért is állítottak emlékművet. A csupán 18 éves Mansfeld Péter is itt halt meg. A Mammut épületének építése során is történt szörnyűség, ugyanis állítólag összedőlt egy daru és két ember szörnyethalt – ezek után minden bizonnyal teljesen máshogy fogunk tekinteni erre a bevásárló központra, főleg úgy, ha eddig még csak nem is sejtettük, hogy milyen hátborzongató helyre épült.

Itt lehet megtekinteni erről egy érdekes videót:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás