promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most kell tankolniuk az autósoknak, dühítő változás jön a benzinkutakon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Aki jót akar magának, az még ma, vagy holnap elmegy tankolni.

Hétfőn jelentették be, hogy a mai naptól kezdve ismét drágulás van a benzinkutakon, ugyanis átlagosan bruttó 5 forinttal kerül többe 1 liter gázolaj. A benzin ára viszont nem változott, vagyis most éppen a benzines autók tulajdonosai jártak jobban – most megérkeztek a friss, péntektől érvényes üzemanyagárak, és szinte kísértetiesen hasonlít a helyzet ahhoz, amit még a hét elején ismertettek velünk.

Manapság kifejezetten spórolós időket élünk, hiszen a legtöbb ember számára még pár forint is számít, főleg azoknál a költségeknél, amiket nem igazán tudunk kikerülni. Ilyen az üzemanyag, illetve a tankolás is, hiszen sokaknak nélkülözhetetlen az autó. Ezért is érinthet olyan mélyen sok gépjármű-tulajdonost, ha pár forinttal megemelkedik az üzemanyag ára – nos, most nem éppen jó hírt hozunk, legalábbis lesznek olyanok, akiket fel fog bosszantani a dolog.

Szeptember 1-től, vagyis péntektől ismét drágul a gázolaj ára, de érdekes módon a benzin ára megint stagnálni fog, vagyis egy mondhatni egész jó hetet fogtak ki azok, akiket az utóbbi érint.

A Holtankoljak.hu információi szerint szeptember 1-től bruttó 4 forinttal fog drágulni a gázolaj literenkénti átlagára, vagyis elvileg péntektől átlagosan 655 Ft-ért lehet megvásárolni 1 liter gázolajat a töltőállomásokon – a 95-ös benzin ára továbbra is átlagosan 642 Ft/liter lesz, de persze jó kérdés, hogy mikor érinti majd ezt is a drágulás, illetve esetleg mikor fordul majd a kocka.

Ha minden jól megy, akkor péntek után most pár napig nem változik az üzemanyag ára, de jövő hétfőn ismét várható bejelentés, amit valószínűleg már most rengeteg autós vár, hiszen mindenki fél attól, hogy esetleg egy drasztikus áremelkedés jön – de persze az is benne van a pakliban, hogy olcsóbb lesz a benzin és a gázolaj is, reménykedjünk a legjobbakban.

Akit érdekel, az itt megnézhet egy videót arról, hogyan lehet spórolni az üzemanyaggal:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás