promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali változás a Lidl-nél, vége az ingyenes korszaknak
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem lesz többet ingyenes, napokon belül fizetőssé teszi a Lidl.

A Lidl már 8 éve támogatja az elektromobilitást Magyarországon. 2016-ban telepítették az első villanyautó-töltőket egyes budapesti üzletük parkolójába, majd szépen lassan országossá vált a hálózat. Ma már összesen 115 Lidl áruháznál vehető igénybe az ingyenes töltési szolgáltatás, aminek az elektromos autótulajdonosok nagyon örülnek - ezt bizonyítja az a tény is, hogy hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopokról.

2020-ban indult el az úgynevezett Lidl eCharge alkalmazás, amiből 30 perces töltési ciklusokat lehetett indítani, míg az oszlopok kezelőszerveivel elindított töltések 10 perc után leálltak.

A környező országokban sokszor tapasztalták, hogy olyanok használják ezeket a töltőállomásokat, akik nem is a Lidl üzleteiben vásárolnak, még a taxisok is odagyűltek. Ennek próbált gátat szabni az üzletlánc azzal a változással, hogy csak nyitvatartási időben lehetett használni a töltőoszlopokat, ez azonban kevésnek bizonyult. Éppen ezért több országban is úgy döntöttek már, hogy véget vetnek az ingyenes villanyautótöltős korszaknak: már többek között Csehországban, Franciaországban, Németországban, Szlovákiában, és Ausztriában is fizetős lett ez a szolgáltatás.

Magyarországon mind ez idáig kitartottak az ingyenes töltés mellett, de ennek hamarosan itt is vége; napokon belül itt is életbe lép a változás. Ez azért sajnálatos, mert valószínűleg a szolgáltatás díjmentessége miatt, töltésszám tekintetében hazánk legnagyobb töltőhálózatává váltak. Az üzletlánc magyarországi vállalata nemrég közzé is tette a dátumot:

eszerint szeptember 4-én ér véget az ingyenes töltési időszak.


(forrás: Villanyautósok)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás