promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most menj tankolni, ha jót akarsz magadnak, újabb drágulás jön a benzinkutakon
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről jobb, ha minden autós tud.

Az utóbbi hetekben szinte folyamatosan emelkedett a benzin, illetve a gázolaj ára, csak ritkán volt stagnálás, vagy esetleg apró csökkenés. Már egy ideje felmerült, hogy esetleg még idén átlépjük a 700 Ft/literes átlagárat, ami persze senkinek sem lenne jó. Ezek után nem csoda, hogy az autósok szinte feszülten várják a friss híreket, hogyan is alakul az üzemanyag ára, mennyit kell fizetni majd a töltőállomásokon.

Manapság olyan időket élünk, hogy minden forint számít, és ez természetesen az üzemanyagra is igaz. Lehet, hogy pár forintos emelkedés elsőre nem tűnik soknak, de vannak olyan autósok, akiknek még az is komoly gondot okozhat, ezért is olyan érzékeny téma, hogy éppenséggel hogyan alakul a benzin, illetve gázolaj ára – nos, most van egy rossz, meg egy egész jó hírünk.

Kiderült, hogy szerdától a benzin literenkénti átlagára stagnálni fog, azaz nem csökken, és nem is lesz több, de a gázolajé sajnos emelkedik bruttó 5 forinttal – vagyis ismét egy kicsit közelebb kerültünk ahhoz, hogy hamarosan tényleg 700 Ft-ot kérjenek 1 liter üzemanyagért a töltőállomásokon.

A Holtankoljak.hu információi alapján augusztus 30-tól a 95-ös benzin literenkénti átlagára továbbra is 642 Ft marad, 1 liter gázolajért viszont átlagosan 651 Ft-ot fognak kérni, vagyis szerdától jóval mélyebben kell majd a zsebükbe nyúlniuk azoknak az autósoknak, akiknek gázolajjal megy a kocsijuk – de még mondhatni örülhetnek, hiszen ennél lehetett volna jóval nagyobb is a drágulás.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy péntektől hogyan változik az üzemanyag ára, de az biztos, hogy az autósok már fel vannak készülve a legrosszabbra, miközben a legjobban reménykednek, hiszen benne van a pakliban egy drasztikus drágulás, illetve árcsökkenés is – de sokan már a stagnálásnak is nagyon örülnek.

Itt lehet megnézni egy érdekes videót az üzemanyag spórolással kapcsolatban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás