promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetést adott ki a Nébih, az egész országot érinti, erről mindenkinek tudnia kell
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az összes vásárló számára lényeges ez az információ.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal folyamatosan nagyon hasznos információkkal szolgál a vásárlók számára, hiszen általában olyan veszélyekre hívja fel a figyelmet, amikről sokszor még csak sejtésük sincs az embereknek. Megesett már, hogy azért adott ki figyelmeztetést a Nébih, mert éppenséggel idegen tárgy volt egy adott termékben, de olyan is előfordult, hogy nem jelölt allergén miatt értesítette a magyarokat – most is az utóbbiról van szó.

Megjelent a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján egy új figyelmeztetés, ami szerint egy olyan termék került a magyar boltok polcaira, amin nincs jelölve egy nagyon fontos allergén (egészen konkrétan a mustár), vagyis akár komoly gondot is okozhat azoknak, akik érzékenyek rá. Az érintett termék visszahívásra került, azóta már kivonták a forgalomból – íme a pontos adatok:

  • Termék neve: Bertolli Pesto Calabrese szósz piros paprikával, ricottával és extra szűz olívaolajjal, 185 g;
  • Minőségmegőrzési idő: 02/2024;
  • Tételszám: LF 043 GTI;
  • Kiszerelés: 185 g;
  • Forgalmazó: Maresi Foodbroker Kft. (Budapest).

A forgalmazó jelentette be a problémát, a Nébih pedig arra kéri a mustárra érzékeny vásárlókat, hogy semmiképp se fogyasszák el a fenti adatokkal rendelkező terméket, nehogy gondjuk legyen belőle. Inkább vigyék azt vissza a vásárlás helyére, ahol akár nyugta hiányában is megtérítik a termék teljes vételárát – sőt, ha van nyugta, akkor akár a termék felmutatása nélkül is visszatérítésre kerül az összeg.

Itt lehet megtekinteni az érintett termék illusztrációs képét:


Kép: Nébih

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás