promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megdöbbentő dolgot vettek videóra az egyik Sparban, senki nem értette mi történik pontosan
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Barcson igen jót derülhetett az, aki bevásárlásra adta a fejét augusztus 11-én, mivel igen kalandosra sikerült az aznap a látogatóknak és a dolgozóknak is.

Szürreális jelenet játszódott le nemrégiben az egyik magyarországi Spar üzletben, ugyanis az emberek nem tudtak se ki, se bejutni a boltba. A fennforgás oka egy ártatlan, megzavarodott póniló volt, aki valamiért mindenképpen az üztletbe szeretett volna bejutni. Ez sikerült is neki, miután valaki kinyitotta a fotocellás ajtót neki. Szegény kisállat láthatóan zavarodott és meg van ijedve, a videó alatti kommentekben sokan arra panaszkodnak, hogy miért nem fogta meg senki.

Azonban jobban is tették, hogy nem közelítettek: hiába kis méretű állat, a rúgásának hatalmas ereje van még így is. Volt szerencsém hosszabb ideig egy póniló közelében élni és bizony meg tudja védeni magát: meglepően kecsesen tud kalimpálni, illetve ami szintén nem elhanyagolható, hatalmasat tud harapni az erős fogaival.

A történet végül szerencsésen végződött, mivel a környékbeliek közül valószínűleg valaki ismerhette a lovacskát, ugyanis értesítették a gazdáját, aki 10 perc múlva már ott is volt a kiskedvencéért. A bátor paripa egy környékbeli farmról szökött meg és valószínűleg nem gondolta át eléggé a szabadulási kísérletet.

A szemtanúk elmondták, hogy a ló örült a gazdájának, így valószínűleg nem a rossz bánásmód okozta a kalandozást, egyszerű kíváncsiságról lehetett szó. Egyébként jellemző ez a fajta viselkedés az ilyen háziasított haszonállatokra: ösztönszerűen bennük van a szökés vágya, azonban ha valamilyen furfangos módon sikerl is kijutniuk a karámukból, akkor sem vágynak onnan túl messzire. A póni, akit személyesen ismertem és a cikk elején említettem hasonlóan járt: megláttuk a kis karámja mellett ácsorogni, miután ment egy kört, mert kijutni ki tudott, azonban annál a műveletnél már elakadt, hogy vissza hogyan kellene mennie. Azt tette hát, amit logikusnak látott: beállt a kis helye mellé, reménykedve, hogy egy arrajáró majd útbaigazítja és visszajuthat a biztonságos kis szénakupacába.

A videót itt tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás