promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes kockázatra figyelmeztet a Penny, erről minden vásárlónak tudnia kell
Borítókép:  Profimédia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs egyszerű dolga a vevőknek, ha efféle aknákat kell kerülgetniük. 

Sajnos még mindig ki vagyunk téve az online csalók trükkjeinek, és egyre több olyan területet érint ez a probléma, amiről korábban nem is gondoltuk volna, hogy veszélyt jelenthetnek. Ilyenek például az üzletek online felületei, ahol a Facebookon egyébként is nyereményjátékokat hirdettek korábban, hogy minél több vevőt csaljanak a boltokba. Az ötlet persze nem új és tulajdonképpen mindig működik. Ám ezzel könnyű táptalajt adni azoknak az online csalóknak, akik az adott üzlet nevében létrehoznak egy kamu-fiókot és pénzt, vagy érzékeny adatokat csalnak ki a vevőktől.

Most néhány hamis nyereményjáték terjed a Penny nevével a Facebookon. A Penny Market Kft. figyelmezteti vásárlóit, hogy ezek a játékok valótlan nyereményeket ígérnek, és az adathalász oldalak jogosulatlanul használják a vállalat logóját. Fontos, hogy ne kattintsanak a hamis profilok által meghirdetett játékokra és ne adják ki sem ismerőseik, sem saját bizalmas adataikat a beígért nyeremény reményében. Emellett fontos tudni, hogy a Penny semmilyen esetben sem kér bankkártya adatokat nyereményjátékon való részvételért cserébe - közölték Facebook oldalukon.

Ha áldozattá váltál egy ilyen hamis nyereményjáték esetében, fontos, hogy azonnal tegyél néhány lépést a biztonságod érdekében:

  • Ne oszd meg személyes vagy pénzügyi adataidat: Ne add ki bankkártya információidat, jelszavaidat vagy más bizalmas információkat semmilyen körülmények között.
  • Jelentsd az esetet: Ha észlelted, hogy áldozattá váltál egy hamis nyereményjátékban, jelentsd az esetet a Facebooknak, hogy eltávolítsák az adathalász oldalt. Emellett érdemes jelentést tenni a helyi hatóságoknál is.
  • Változtasd meg jelszavaidat: Azonnal változtasd meg az összes fontos online fiókod jelszavát, hogy megakadályozd a további visszaéléseket.
  • Vigyázz a további csalásokra: Legyél óvatos az ismeretlen e-mailekkel, üzenetekkel és hívásokkal szemben. Soha ne kattints gyanús linkekre vagy nyitott mellékletekre.
  • Tájékoztasd a Penny-t: Ha áldozattá váltál a Penny nevében terjesztett hamis nyereményjátékban, érdemes tájékoztatni a Penny Marketet az esetről, hogy tudjanak intézkedni és figyelmeztetéseket adhassanak ki.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás