promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megállíthatatlan az üzemanyag katasztrófa - kibírja ezt még a pénztárcánk?
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nincs megállás a benzin ár emelkedésében, és erre egyre kevesebben tudnak higgadtan reagálni.

Elképesztő ütemben emelkednek az üzemanyagárak - írta meg a holtankoljak.net. Egyelőre nem tudni, hol fog megállni a számláló, de  sajnálatos módon a hosszú távú előrejelzések szerint 2024 januárjában drasztikus áremelkedés várható még az üzemanyagok terén. Ez azt jelenti, hogy akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin vagy gázolaj. Sokan még nem mondtak le az árak enyhüléséről

Csupán augusztusban a benzin ára 17 forinttal emelkedett, míg a gázolaj ára 45 forinttal nőtt. A szerdai emeléssel ez még magasabb számra nő. Ez jelentős árkülönbség, még akkor is, ha sokakat nem érint az árváltozás. Spórolni sem könnyű az üzemanyaggal, de persze nem lehetetlen. Rendszeresen ellenőrizzük az autó állapotát, mivel a jól működő motor és a megfelelő gumiabroncsok hozzájárulnak a jobb üzemanyag-hatékonysághoz. Ne hagyjuk figyelmen kívül az olajcsere időpontjait és ellenőrizzük a levegőszűrőt is.

Kerüljük a gyors és agresszív vezetést, mivel ez jelentősen növelheti az üzemanyag-fogyasztást. A lassabb tempóval haladva kevesebbet fogyaszt az autó, és így hosszabb távon is kevesebb üzemanyagot kell tankolnunk. Győződjünk meg róla, hogy a gumiabroncsok megfelelően felfújva vannak, mivel a nem megfelelően felfújt abroncsok növelhetik a fogyasztást.

Fontos figyelembe venni az üzemanyag árváltozásait, mivel ezek hatással lehetnek mindennapi költségvetésünkre és pénzügyi terveinkre. Érdemes figyelni az árak alakulását és megfontoltan gazdálkodni az üzemanyaggal.

Szerdán a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is bruttó 7-7 forinttal kerül majd többe, melynek hatására a benzinkutak árai is emelknek. A hét közepén az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk a kutakon: 

95-ös benzin: 636 Ft/liter

Gázolaj: 645 Ft/liter 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás