promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Aldi nemet mondott az új szabályra, nem vezetik be
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Aldi döntött: nem vezetik be.

A bolti lopások igencsak megszaporodtak az élelmiszer-infláció növekedése miatt, ezért számos üzletlánc úgy határozott nemcsak külföldön, de Magyarországon is, hogy új ellenőrzési módszereket vezetnek be. Korábban a Promotions egyik olvasója küldött egy fotót, amit az egyik Tesco üzletben készített a lopásgátlóval ellátott trappista sajtokról. Nagy-Britanniában az Aldi külön biztonsági őröket vetett be arra a célra, hogy a boltok bejáratainál átvizsgálják a vásárlók táskáit. Aki viszont megtagadja az ellenőrzést, azt akár ki is tilthatják a boltból.

Természetesen az őrök a kijáratnál is ellenőrizhetik a vásárlókat, ha lopás gyanúja merül fel. A brit Aldi képviselője a The Mirror-nak beszélt arról, hogy ezek az új szabályok nem minden üzletükre érvényesek, hanem egyénileg dönthetik el, hogy alkalmazzák-e őket. Elmondása szerint az átvizsgálásokat nem most kezdték el a boltokban, már május óta rendszeresen végzik.

Tekintve, hogy a bolti lopások a hazai boltokban is előfordul, kíváncsiak voltunk arra, hogy a magyarországi Aldi is tervez-e hasonló szabályokat bevezetni, és amennyiben igen, úgy itt is kitiltással jár-e majd, ha egy vásárló befelé menet megtagadja az ellenőrzést.

Az Aldi Magyarország sajtóosztálya azt közölte, hogy jelenleg is több üzletükben működik biztonsági őrzés, aminek a szükségességét a vállalat folyamatosan felülvizsgálja.

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a brit Aldi-nál bevezetett, belépéskori ellenőrzésre vonatkozó utasítás a hazai Aldi áruházak esetében nincs, és nem is tervezik bevezetni.

„A biztonsági őrök nem közvetlenül az ALDI Magyarország, hanem megfelelő képesítéssel és jogosultsággal rendelkező biztonsági cégek munkatársai, de az ALDI természetesen a biztonsági őröktől is elvárja a vevőkkel való udvarias bánásmódot”

- tették hozzá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás