promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durván meglódul a gázolaj ára, a benzin is megállíthatatlanul drágul tovább
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Annyira megindul felfelé a gázolaj ára, hogy pénteken már drágább lesz, mint a benzin.

Épp csak felmentek az üzemanyagárak a magyarországi benzinkutakon, augusztus 4-én, pénteken még tovább emelkedik mind a benzin, mind a gázolaj literára. A tankolás most már tényleg nem olcsó dolog, az autósok közül egyre többen igyekeznek kevesebbet kocsiba ülni - ezt persze nem teheti meg az, aki például messzebb lakik a munkahelyétől, óvodába vagy iskolába kell vinnie reggelente a gyermekét, vagy nem tudja másképp elintézni a bevásárlást, mert egy kistelepülésen él.

Legutóbb a benzin ára 12 forinttal, a gázolajé pedig 15 forinttal emelkedett, és még mindig nincs vége.

A holtankoljak.hu legfrissebb közlése szerint rendületlenül emelkedik a Brent olaj ára, a forint árfolyama pedig folyamatosan gyengül a dollárral szemben. Ezért pénteken a benzin nagykereskedelmi árát bruttó 5 forinttal emelik, míg a gázolajért bruttó 15 forinttal kell többi fizetniük a benzinkutaknak a nagykereskedők felé. Ez azt jelenti, hogy pénteken már az alábbi átlagárakkal fogunk találkozni a töltőállomásokon:

  • 95-ös benzin: 627 Ft/liter
  • Gázolaj: 628 Ft/liter

Viszonylag régóta olcsóbb a gázolaj a benzinnél, de pénteken ez ismét meg fog fordulni. Most megint a dízelautósok fognak többet fizetni a tankolásért.

A híradóban épp a napokban foglalkoztak a magyarországi üzemanyagárak közeljövőbeni helyzetéről, és ha hihetünk a szakértők aggasztó elemzésének, akkor 2024 elején már akár 700 forintba is kerülhet egy liter benzin vagy gázolaj.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás