promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali támogatás a magyar családoknak: nagy segítség most ez nekik
Borítókép:  profimédia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a nyáron mindenki számára egy fontos dátum lesz, aki gyermeket nevel!

Augusztusban kétszer is pénzt kapnak a családok. Augusztus 2-án kezdik meg a családi pótlék utalását, a szeptemberit pedig az iskolakezdés előtt, augusztus 25-én kapják a jogosultak. Idén a január kivételével minden hónapban számíthattak a családok az utalásokra, ami a támogatásokat illeti. Fontos megjegyezni, hogy az utalások hivatalos időpontjai változhatnak és csúszások is előfordulhatnak az igénylés módjától függően. A családi pótlék, vagy más néven nevelési ellátás, egy havi rendszerességgel nyújtott támogatás, amellyel az állam hozzájárul a gyermeknevelés és iskoláztatás költségeihez. A jogosultak között minden gyermeket vállaló család megtalálható, és az igénylés feltétele egyszerű: a gyermeket a saját háztartásában nevelő szülő, nevelőszülő, gyám vagy átmenetileg elhelyezett személy is lehet.

A támogatás összege a gyermek korától függ: kisgyermekek, bölcsődei és óvodások esetén a nevelési támogatás jár, míg tanköteles korú, azaz általános és középiskolás gyerekek esetén az iskoláztatási támogatás jár. Az összegek az egy gyermeket nevelő családoknak 12,200 forintot, az egyedülálló szülőknek 13,700 forintot, a két gyermeket nevelő családoknak gyermekenként 13,300 forintot, a két gyermeket nevelő egyedülálló szülőknek gyermekenként 14,800 forintot, a három vagy több gyermeket nevelő családoknak gyermekenként 16,000 forintot, és a három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló szülőknek gyermekenként 17,000 forintot jelentenek.

A következő utalás időpontja, augusztus 25.-e, péntek. 

Majd ezt követően számíthatnak a családok még utalásra: 

szeptember: október 2., hétfő
október: november 2., csütörtök
november: december 1., péntek
december: 2024. január 2., keddi napokon.

A családi pótlék igénylésének legegyszerűbb módja az online eljárás. Az igénylést hagyományos módon, postai úton vagy személyesen is lehet intézni, de szerencsére a technológia lehetővé teszi az ügyfélkapun keresztül online kérvényezést is, akár okostelefonról is - így elkerülhetjük a sorban állást és a várakozást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás